Leave a comment

Kaali-porkkanasalaatti – Coleslaw

Piiiiitkän tauon jälkeen, täällä ollaan taas🙂 Kohta on vuosi vierähtänyt viimeisimmästä reseptistä, joten kai se on aika taas ryhdistäytyä ja alkaa julkaisemaan taas helppoja, nopeita ja mikä kaikkein tärkeintä, herkullisia, reseptejä. Ja olen saanut palautetta niin monelta taholta siitä, että uusia reseptejä kaivataan, joten senkin vuoksi on hyvä aika taas jatkaa🙂

After a loooooong break, here I am again🙂 It’s been almost a year since my last post, so I guess it’s time again to get myself together and start to publish easy, fast and what is the most important, delicious, recipes. And I’ve received so much feedback from different sources that they want to see new recipes, so that’s also a good reason to continue again🙂

Pikemmittä puheitta, seuraava salaatti ei esittelyjä kaipaa… Klassikko eli kaali-porkkanasalaatti. Sopii täydellisesti esim. grilliruokien lisukkeeksi ja kyllä meillä tätä mielellään myös hampurilaisten kanssa syödään. Täydellinen lisuke tähän vuoden aikaan, jolloin pihoilla ja parvekkeilla sihisee grillit!

Enough said, the next salad doesn’t really need introductions… A classic – coleslaw. It fits perfectly with e.g. barbequed food and we like eating this also with hamburgers. A perfect side at this time of the year, when people are grilling a lot!

Tämän reseptin mukaan tulee aika suuri satsi, josta riittää salaattia lisukkeena isommallekin porukalle.

This recipe yields quite a lot, so there’s enough salad for a bigger group of people.

DSC_0273 - Copy KAALI-PORKKANASALAATTI

1000 g valkokaalia, suikaloituna

450 g porkkanaa, karkeasti raastettuna

1 1/2 dl vegaania majoneesia (ohjeen löydät täältä, voit myös käyttää valmista)

3 rkl omenaviinietikkaa

2 rkl ruskeaa ruokosokeria

3 rkl soijamaitoa

suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Halkaise kaali kahtia ja poista muutama uloin kerros. Leikkaa puolikkaat neljännesosiksi ja poista kova kanta keskeltä. Suikaloi neljäsosat poikittain ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta ne raastimen suurimmalla terällä karkeaksi raasteeksi. Yhdistä kaalisuikaleet ja porkkanaraaste.

Valmista erillisessä kulhossa kastike. Yhdistä vegaani majoneesi, etikka, sokeri, soijamaito ja sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Kastikkeen pitää olla etikkaista, mutta samalla makeaa eli hienosäädä makua oman maun mukaan.

Kaada kastike kaali- ja porkkanasalaatin päälle ja sekoita hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Anna salaatin vetäytyä n. tunnin verran jääkaapissa ennen tarjoilua.

DSC_0267 - CopyCOLESLAW

1000 g white cabbage, thinly sliced

450 g carrot, coarsely grated

150 ml vegan mayonnaise (recipe here, though you can also use a ready made mayo)

3 tbs vinegar

2 tbs brown sugar

3 tbs soy milk

salt and black pepper, to taste

Cut cabbage in half and peel off a few thin outer layers. Cut each half into quarters and then cut out the hard core in the middle. Slice each quarter crosswise into thin shreds. Peel carrots and grate them into coarse shred with a box grater (or with a food processor). Combine shredded cabbage and grated carrots in a mixing bowl.

Prepare dressing in a separate bowl. Combine vegan mayo, vinegar, sugar, soy milk and whisk together. Season with salt and black pepper, to taste. Dressing should be vinegary, but sweet at the same time, so please feel free to fine tune it to your taste.

Pour dressing on top of cabbage and carrot shreds and mix well. Taste and add salt and black pepper, if needed. Let coleslaw rest in the fridge for approx. 1 hour before serving.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: