Leave a comment

Hummus

Tässäpä pyynnöstä hummus-resepti, ihan perus sellainen. Perusreseptiin voi mielen mukaan lisätä esim. chiliä (tuoretta ja jauhetta), enemmän limen tai sitruunan mehua, aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja, erilaisia yrttejä jne. jne. Yhdistelmiä on vaikka kuinka, joten ei muuta kuin kokeilemaan ja löytämään oma suosikki!

As requested, here’s a basic recipe for hummus. You can add all kinds of ingredients to the basic recipe, e.g. chili (fresh or powder), more lime or lemon juice, sun-dried tomatoes, olives, different herbs etc. etc. There are so many variations, so just try out different combinations and find your favourite!

Äläkä ihmeessä heitä pois ylijäänyttä kikhernenestettä! Tätä ihmeainetta kutsutaan aquafabaksi ja siitä voi tehdä vegaaneja marenkeja, pavlovaa, macaroneja ja vaikka mitä muuta. Tsekkaa täältä.

And please don’t throw away the extra liquid from chickpeas! The liquid is called aquafaba and you can use it to make vegan meringues, pavlovas, macarons and all kinds of other things. Check here.

DSC_1262HUMMUS (n. 6 dl)

2 prk (à 400 g) kikherneitä, säästä hieman kikherneitä koristeluun

6 tl tahinia

2 valkosipulinkynttä

1 1/2 tl sormisuolaa

4 rkl sitruunamehua

kikherneiden nestettä

6 rkl oliiviöljyä + hieman ylimääräistä pirskotteluun

ripaus paprikamaustetta

korianterin tai lehtipersiljan lehtiä

Valuta kikherneet ja säästä kikherneneste. Huuhtele kikherneet ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää joukkoon tahini, murskatut valkosipulinkynnet, suola, sitruunamehu ja 1 1/2 dl kikherneiden nestettä. Käynnistä tehosekoitin ja kaada sekaan hitaasti oliiviöljy sen käydessä.

Kun seos on tasaista, tarkista maku ja koostumus. Jos hummus on liian paksua, lisää hieman kikherneiden nestettä ja sekoita kunnes tasaista. Kun hummus on valmista, siirrä se tarjoiluastiaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä, koristele kikherneillä ja ripottele päälle paprikajauhetta ja korianterin tai persiljan lehtiä. Tarjoa esim. falafel-pullien ja pita-leivän kanssa tai dippikastikkeena vihannestikkujen kanssa.

DSC_1261HUMMUS (approx. 600 ml)

2 cans (à 400 g) chickpeas, save some chickpeas for decoration

6 ts tahini

2 garlic cloves

1 1/2 ts flaky salt

4 tbs lemon juice

liquid from chickpea cans

6 tbs olive oil + some extra for drizzling

pinch of paprika powder

coriander or flat-leaf parsley, chopped

Drain chickpeas in a colander and safe liquid. Rise chickpeas and put them in blender. Add tahini, crushed garlic cloves, salt, lemon juice and 150 ml of chickpea liquid. Turn on blender and slowly pour in olive oil.

When mixture is smooth, check taste and consistency. If hummus is too thick, add some chickpea liquid and blend until smooth. When hummus is ready, move it into serving dish. Drizzle olive oil on top, decorate with chickpeas and powdered paprika and herb leaves. Serve e.g. with falafel and pita bread or as dip sauce for veggie sticks.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: