Leave a comment

Paahdettuja bataatteja ja kikherneitä – Roasted Sweet Potatoes with Chickpeas

Pari viikkoa sitten näin jossain lehdessä mielenkiintoisen reseptin, jossa oli uunissa paahdettuja bataatteja ja kikherneitä. Ostin alkuviikosta bataatteja ja tänään halusin kokata tuota ko. ruokaa. Ainoa ongelma oli, etten muistanut missä olin reseptin nähnyt… Hmm, mietin ja mietin, mutten saanut sitä päähäni. Joten päätin säveltää jotain itse. Täytyy sanoa, että hyvää tuli. Lapsetkin pyysivät, että tekisin tätä uudelleen. Ihan omalla reseptilläni🙂

A couple of weeks ago I saw an interesting recipe in some magazine, where there was oven roasted sweet potatoes and chickpeas. I bought some sweet potatoes in the beginning of this week and today I wanted to make that dish. The only problem was that I couldn’t remember where I had seen the recipe… I tried to remember, but I couldn’t. So I had to come up with a recipe. I have to say that it turned out really tasty. Even the kids asked me to do it again sometime. According to my recipe🙂

DSC_0560PAAHDETTUJA BATAATTEJA JA KIKHERNEITÄ (4 hengelle)

1 kg bataatteja (valitse pienikokoisia, jos mahdollista)

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

Kikhernekastike:

2 rkl oliiviöljyä

150 g sipulia

2 – 4 valkosipulinkynttä, koosta riippuen

2 rkl tomaattipyreetä

1 1/2 tl juustokuminaa

1 tl jauhettua korianteria

1/2 tl garam masalaa

1 tl tulista savupaprikajauhetta (voit käyttää myös makeaa savupaprikajauhetta, jos et halua kastikkeeseen tulisuutta)

1 prk (400 g) tomaattimurskaa

1 rkl ruskeaa ruokosokeria

1 1/2 dl kasvislientä

2 prk (à 400 g) kikherneitä

suolaa ja mustapippuria, oman maun mukaan

70 g tuoretta pinaattia

Tarjoiluun maustamatonta soijajogurttia

Kuumenna uuni+200 asteeseen. Halkaise bataatit pituussuunnassa ja pistele kuoripuolta haarukalla. Asettele leivinpaperilla päällystetylle pellille leikkauspinta ylöspäin. Voitele öljyllä ja ripottele pintaan hieman suolaa. Paista kunnes bataatit ovat pehmeitä (pienet kypsyvät n. 20 minuutissa, suuremmissa kestää kauemmin).

Kuori sipulit ja valkosipulit ja hienonna. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai kattilassa ja kuullota sipuleita öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää tomaattipyree ja mausteet (juustokumina, korianteri, garam masala ja savupaprikajauhe) ja sekoita. Lisää tomaattimurska ja sokeri. Lisää myös kasvisliemi ja anna kastikkeen kiehua matalalla lämmöllä n. 15 minuuttia.

Valuta kikherneet ja lisää kastikkeeseen. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna kiehua matalalla lämmöllä vielä 10 minuutin ajan. Lisää pinaatin lehdet kastikkeeseen ja sekoita, kunnes lehdet ovat nuukahtaneet. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.

Levitä kastiketta paahdettujen bataattien päälle ja tarjoile maustamattoman soijajogurtin kera.

———————————————————————————————————————–

ROASTED SWEET POTATOES WITH CHICKPEAS (serves 4)

1 kg sweet potatoes (if possible, choose small ones)

1 tbs olive oil

salt

Chickpea sauce:

2 tbs olive oil

150 g onions

2 – 4 garlic cloves, depending on the size

2 tbs tomato paste (puree)

1 1/2 ts jeera

1 ts ground coriander

1/2 ts garam masalaa

1 ts hot smoked paprika powder (you can also use sweet smoked paprika powder, if you don’t want the sauce to be spicy)

1 can (400 g) diced tomatoes

1 tbs brown sugar

150 ml vegetable broth

2 cans (à 400 g) chickpeas

salt and black pepper, to taste

70 g fresh spinach

Serve with natural soy yoghurt

Heat up oven to +200 degrees (C). Cut sweet potatoes horizontally into halves and prick the peel a few times with a fork. Place the halves on an oven tray covered with parchment paper, cut surface on top. Brush with oil and sprinkle some salt on top. Bake until sweet potatoes are soft (small ones take approx. 20 minutes, bigger ones longer).

Peel and chop onions and garlic cloves. Heat up oil on a large frying pan or sauce pan. Saute chopped onions and garlic in oil for a few minutes. Add tomato paste and spices (jeera, coriander, garam masala and smoked paprika powder) and stir. Add diced tomatoes and sugar. Also add vegetable broth and let sauce boil on low heat for approx. 15 minutes.

Drain chickpeas and add into sauce. Season with salt and black pepper and let boil on low heat for another 10 minutes. Add spinach leaves and stir in, until leaves have wilted. Check taste and season if needed.

Spoon sauce on top of sweet potatoes and serve with natural soy yoghurt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: