3 Comments

Lämmin tofu-papusalaatti – Warm Tofu and Bean Salad

Ihanaa alkanutta vuotta 2015 kaikille! Tämä onkin ensimmäinen postaukseni tänä vuonna, vaikka onkin jo helmikuu… Joulukuu vilahti joulua valmistellessa, joulusta ja sukulaisvierailuista nauttien ja uuden vuoden vastaanotimme ystävien luona Luxemburgissa. Sen jälkeen tammikuu menikin taloa remontoidessa ja se remontti ei ole vieläkään valmis, mutta nyt hengähdän hetken, enkä koske maalipurkkiin, maalisutiin tai -telaan hetkeen aikaan🙂 Ihan jo senkin vuoksi, että oikea ranteeni tarvitsee lepoa…

A wonderful 2015 to everyone! Oh my, this is my first post this year and it’s already February… In December I was busy preparing for Xmas, celebrating Xmas and enjoying family visits. Then we celebrated the New Year at our friends’ house in Luxembourg. After all that, I started to renovate our house in January. It’s still not ready, but now I’m taking a break for a while and will not even look at any paint and brushes🙂 My wrist needs some rest…

Ajattelin jakaa kanssanne ihanan maukkaan, ruokaisan lämpimän salaatin. Ystävämme Luxemburgissa teki meille tätä lounaaksi (alkuperäinen resepti taisi olla Waitrosen) ja alkuperäisen reseptin viilauksen tulos on tässä. Jos saatavilla ei ole cannellini-papuja (valkoisia italialaisia kidneypapuja), voit korvata ne liman- eli voipavuilla (ovat suurempikokoisia) tai valkoisilla pavuille.

I want to share with you a very tasty warm salad. Our friend in Luxembourg made this for us for lunch (original recipe by Waitrose) and after adjusting the original recipe, here’s the result. If you don’t have cannellini beans (white Italian kidney beans), you can also use butter beans (they are bigger) or white beans.DSC_0422LÄMMIN TOFU-PAPUSALAATTI (4 hengelle)

400 g kiinteää tofua

2 – 3 tl hienonnettua tuoretta timjamia

2 – 3 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

400 g vihreitä papuja

1 tlk (400 g) valkoisia cannellini-papuja (valkoisia italialaisia kidneypapuja)

1 – 2 punasipulia

Kastike:

3 rkl oliiviöljyä

2 rkl Dijon-sinappia

1 rkl rakeista, makeaa sinappia

1 1/2 rkl agavesiirappia

1 1/2 rkl valkoviinietikkaa

suolaa ja mustapippuria

Leikkaa tofu n. 1 cm:n paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi siivuiksi. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla keskilämmöllä ja lisää tofusiivut pannulle. Paista hetki ja lisää sen jälkeen timjami ja hienonnettu valkosipuli. Paista, kunnes tofusiivut ovat vaalean kullanruskeita väriltään. Siirrä pannu pois liedeltä.

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää veteen hieman suolaa ja vihreät pavut ja keitä 3 minuuttia. Tämän jälkeen lisää veteen myös valutetut cannellini-pavut ja keitä 2-4 minuuttia, kunnes vihreät pavut ovat al dente ja cannellini-pavut lämpimiä. Kaada pavut siivilään ja valuta vesi pois hyvin.

Kuori punasipuli(t) ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Tee salaatinkastike sekoittamalla kastikkeen aineet (oliiviöljy, sinappi, agavesiirappi, etikka, suola ja mustapippuri) keskenään. Hyvä apu on kannellinen lasipurkki, jossa ainekset on helppo hölskyttää sekaisin. Shake it baby!🙂

Sekoita suuressa kulhossa sekaisin paistettu tofu, pavut, punasipulit ja kastike. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Kaada salaatti tarjoiluvadille tai kulhoon ja nauti halutessasi tuoreen leivän kera.

———————————————————————————————————————

WARM TOFU AND BEAN SALAD (serves 4)

400 g firm tofu

2 – 3 ts chopped fresh thyme

2 – 3 garlic cloves

2 tbs olive oil

400 g green beans

1 can (400 g) cannellini beans

1 – 2 red onions

Dressing:

3 tbs olive oil

2 tbs Dijon mustard

1 tbs grainy sweet mustard

1 1/2 tbs agave syrup

1 1/2 tbs white wine vinegar

salt and black pepper

Cut tofu to approx. 1 cm thick rectangular slices. Heat up olive oil in a frying pan on medium heat and add tofu slices. Fry for a while and add thyme and chopped garlic. Fry until tofu slices are light golden brown. Remove from stove.

Bring water to boil in a pan. Add some salt and green beans and boil for 3 minutes. Add drained cannellini beans and boil for 2-4 minutes until green beans are al dente and cannellini beans warm. Pour beans into a colander and drain properly.

Peel red onion(s) and cut into thin slices.

Make dressing by mixing up all ingredients (olive oil, mustard, agave syrup, vinegar, salt, and black pepper). A good help is a small glass jar with a lid, just put ingredients inside and shake it, baby!🙂

In a big bowl mix together fried tofu, beans, red onions and dressing. Check taste and season with salt and black pepper, if needed. Pour salad on a serving plate or bowl and serve with some fresh bread.

3 comments on “Lämmin tofu-papusalaatti – Warm Tofu and Bean Salad

  1. Kiitos Nella! Tämä resepti tuli sopivasti, sillä mietin juuri mitä ruokaa saisin aikaan ilman kaupassa käyntiä…. Kaapissa on mm. valkoisia papuja ja pakkasessa vihreitä papuja. Vähän pitää säveltää: Tofua ei ole, mutta sen sijaan voisin keittää täysjyväpastaa. Huuhtelen ja valutan säilykepavut (Go Green suuret valkoiset pavut) ja paistan niitä oliiviöljyssä kunnes saavat vähän väriä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: