Leave a comment

Suklainen unelma – Chocolatey Dream

Suomen telkkarissa kotileipurit kisaavat parhaillaan tittelistä Koko Suomi leipoo -ohjelmassa. Tämä kakku on muunnelma ohjelmassa leivotusta suklaakakusta. Ohjelmassa mainostettiin, että kakku on maidoton ja munaton eli vegaani, mutta kun tsekkasin reseptin internetsivulta, ei kuorrutus ollutkaan maidoton. Joten muuntelin ja tuunasin reseptiä hieman, tässä tulos.

At the moment in the Finnish television the home bakers are competing in “Great Finnish Bake Off”. This cake is a variation of a chocolate cake that was baked in the show. They said during the program that the cake is non-dairy and it contains no eggs, but when I checked the recipe from the internet site, the frosting wasn’t actually non-dairy. So I changed and tuned the recipe a bit, here’s the result.

Kakusta tulee aikamoisen kokoinen ja makukin on todella ihanan äkkimakea, joten siitä riittää useammallakin makeannälkäiselle syöjälle. Ja jos haluat kakun yläosan tasaiseksi, leikkaa se muotoon ennen täyttämistä ja kuorrutusta. Silloin tietysti käsissäsi on ylimääräistä kakkua, mutta olen varma, että keksit sille käyttöä😉 Kakku on nimittäin herkullista ilman kuorrutustakin.

The cake is quite large and it is very sweet, so there’s enough to satisfy the sweet tooth for quite a few eaters. And if you want to make the top part of the cake even, just cut it into the desired form before filling and frosting. Then of course you will have some extra cake in your hands, but I’m sure you will figure out what to do with it😉 The cake is namely delicious without the frosting too.

DSC_0459SUKLAINEN UNELMA

Kakkupohja:

5 3/4 dl (400 g) vehnäjauhoa

3 dl (275 g) ruskeaa ruokosokeria

3/4 dl kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 1/2 tl ruokasoodaa

3/4  tl suolaa

1 1/2 tl kanelia

1 1/2 maustemitta (1,5 ml) vaniljajauhetta

3 3/4 dl kahvia

1 1/4 dl öljyä

3/4 rkl etikka

Voitele maidottomalla margariinilla suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (tilavuus 1,5 litraa). Jauhota kaakaojauholla tai vehnäjauhoilla.

Sekoita kuivat aineet kulhossa (jauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda, suola, kaneli ja vanilja). Lisää kahvi, öljy ja etikka kuiviin aineisiin. Sekoita ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista +180 asteessa n. 40 – 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä.

Kuorrutus:

300 g maidotonta margariinia

4 1/2 rkl maidotonta tuorejuustoa tai hapankermaa

1 1/2 dl kaakao

750 g tomusokeria

1 maustemittaa vaniljajauhetta

4 1/2 rkl kauramaitoa (tai muuta kasvipohjaista maitoa) + hieman lisää, jos tarvitsee

Koristelu:

50 g pekaanipähkinöitä tai suklaarouhetta

Vatkaa pehmeä margariini sekä tuorejuusto (tai hapankerma) vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan. Sekoita kaakaojauhe ja vaniljajauhe kauramaitoon ja sekoita. Lisää margariini-sokeri seokseen. Vatkaa tasaiseksi.

Leikkaa kakku leveyssuunnassa horisontaalisesti kolmeen osaan. Ota 1/4 kuorrutuksesta ja levitä pohjakerroksen päälle. Aseta kakun keskikerros kuorrutetun pohjakerroksen päälle. Ota 1/4 kuorrutuksesta ja levitä keskikerroksen päälle. Aseta kakun päällimmäinen kerros kuorrutetun keskikerroksen päälle. Ota loput kuorrutuksesta ja levitä kakun päälle.

Paahda pekaanipähkinät kevyesti pannulla. Rouhi pähkinät ja ripottele kuorrutetun kakun päälle. Nauti hymyillen!

DSC_0470CHOCOLATEY DREAM

Cake batter:

575 ml (400 g) wheat flour

300 ml (275 g) brown sugar

75 ml cocoa powder

1 1/2 ts baking powder

1 1/2 ts baking soda

3/4  ts salt

1 1/2 ts ground cinnamon

1 1/2 pinch (1,5 ml) vanilla powder

375 ml coffee

125 ml oil

3/4 tbs vinegar

Crease a rectangular cake pan (1,5 liters in volume) with non-dairy margarine and flour it with cocoa powder or wheat flour.

Mix together all dry ingredients (flour, sugar, cocoa powder, baking powder, baking soda, salt, cinnamon and vanilla powder). Add all liquids into dry mixture. Stir and pour into cake pan. Bake in +180 degrees (C) for approx. 40 – 45 minutes or until cake is baked. Let cool down.

Frosting:

300 g non-dairy margarine

4 1/2 tbs non-dairy cream cheese or sour cream

150 ml cocoa powder

750 g confectioner’s sugar

1 pinch (0,5 ml) vanilla powder

4 1/2 tbs oat milk (or other vegetable milk) + a bit more, if needed

Decorate with:

50 g pecan nuts or chocolate flakes

Whip soft margarine and cream cheese (or sour cream) with electric hand mixer until margarine turns a bit lighter in colour. Add confectioner’s sugar little by little. Mix cocoa powder and vanilla powder with milk and stir. Add into margarine-sugar mixture. Whip until smooth.

Cut cake horizontally into three layers. Take 1/4 of frosting and spread it on bottom layer. Place middle layer on top of frosted bottom layer. Take another 1/4 of frosting and spread it on middle layer. Place top layer on top of frosted middle layer. Take rest of frosting and spread it on cake.

Roast pecan nuts lightly on a frying pan. Coarsely chop them and sprinkle on top of frosted cake. Enjoy with a smile on your face!

DSC_0453

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: