Leave a comment

Vegan Restoran V

Kävimme Miehen kanssa Suomen loman aikana myös päiväreissulla Tallinnassa. Sellainen mukava pikainen matka, jossa pari tuntia molempiin suuntiin laivalla ja 7 tuntia maissa. Olisimme viihtyneet kaupungissa pidempäänkin, mutta kyllä me ehdimme tuossakin ajassa kiertämään ristiin rastiin ihanaa, kaunista vanhaa kaupunkia ja käydä pitkällä lounaalla Tallinnan (ja Viron?) ainoassa vegaaniravintolassa.

Me and Husband went to Tallinn during our holiday in Finland. A nice quick day trip, during which we travelled 2 hours (both ways) in the boat and spent 7 hours in Tallinn. We would have loved to stay there longer, but even in those 7 hours we had time to wander around the lovely, beautiful old town and have a long lunch in the only vegan restaurant in Tallinn (and in Estonia?).

DSC_0969 - CopyVegan Restoran V avattiin Tallinnan vanhaan kaupunkiin, ihan Raatihuoneentorin lähistölle, viime huhtikuussa. Eli aikamoisen uusi ravintola on kyseessä. Ja täytyy sanoa, että olimme molemmat tyytyväisiä sekä ruokaan että palveluun. Tosin emme meinanneet päästä ravintolaan ollenkaan, sillä sinne mennessämme se oli aivan täynnä, eivätkä he ottaneet enää varauksia vastaan, koska niitä oli niin paljon. Apua, eihän pieneen mieleenikään ollut tullut, että ko. ravintolaan olisi pitänyt tehdä lounasvaraus… Onneksi heillä on ravintolan edessä kolmen pöydän pieni terassi, johon varauksia ei oteta eli silloin kuin pöytä vapautuu, sen voi nopein napata. No, ei siinä muu auttanut kuin odotella ja hengailla ravintolan nurkassa n. 30 minuuttia ja iskeä ensimmäisenä vapautuvaan pöytään. Odotuksemme palkittiin ja saimme pöydän. Jee!

Vegan Restoran V was opened in April in the medieval old town of Tallinn, very close to the Town Hall Square. So it’s quite a newcomer in Tallinn’s restaurant scene. And I have to say that we were both happy with the food and service. Though we nearly didn’t manage to eat there, as it was complete full when we arrived and they didn’t take any reservations anymore, because they already had so many for that day. Oh no, it didn’t even occur to me that I should have made a lunch reservation to the restaurant. Luckily they have a small terrace with three tables in front of the restaurant, where they don’t take reservations to. That means when a table becomes available, the quickest there gets it. Well, we had no choice but to hang around the restaurant for about 30 minutes and lurk for the next free table. It was worth waiting and we got a table. Yippee!

DSC_0971 - CopyMielestäni ravintolan hinta-laatusuhde oli kunnossa, ainakin niiden ruokien kohdalla, joita söimme. Alkuruoat maksoivat 3,20 – 6 €, keitot 2,80 – 3,50 €, pääruoat 4,90 – 7,80 € ja jälkiruoat 3 ja 3,70 €. Kakkujen ja kuppikakkujen hintaa ei ollut ruokalistassa, mutta eivät ne varmaan paljoa muista hinnoista poikkea.

In my opinion their price-quality ratio was good, at least when it comes to the dishes that we had. The starters were 3,20 – 6 €, soups 2,80 – 3,50 €, main courses 4,90 – 7,80 € and desserts 3 and 3,70 €. The prices of cakes and cupcakes were not on the menu, but I’m sure they don’t differ that much from the other prices.

DSC_0970 - CopyMinä söin alkuruoaksi “Snack Platter”in, johon kuului härkäpapu-herkkusienipateeta, paistettua tofua, cashewkermalla täytettyjä kurkkukuppeja, grillattua kesäkurpitsaa cashewjuustolla, aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja. Mies söi keltajuurikeittoa linsseillä ja vesikastanjoilla.

As a started I had “Snack Platter, which included fava beans and mushroom patée, fried tofu, cucumber cups with cashew cream, grilled zucchini with cashew cheese, sun-dried tomatoes and olives. Husband decided to go for a yellow beetroot soup with lentils and chestnuts.

DSC_0997 - Copy

DSC_0998 - CopyPääruoaksi valitsin tulista tofua, kasviksia ja quinoaa maapähkinäkastikkeella. Mies puolestaan söi valkopapu-perunapullia, couscouskaalikääryleitä, porkkana-sellerimuusia ja sinappikastiketta, joka oli “virolaisin” ruokalaji heidän ruokalistallaan. Vaikka oma annokseni olikin hyvä, täytyy myöntää, että Mieheni annos oli todella hyvä! Erityisesti sinappikastikkeen ajatteleminen nostaa nytkin veden kielelleni. Suosittelen lämpimästi!

As my main course I had spicy tofu, vegetables and quinoa with peanut sauce. Husband had the most Estonian dish on their menu: white bean potato balls and couscous cabbage rolls with carrot and celery root puree and mustard sauce. Although my food was good, I have to say that Husband’s dish was very good! Especially thinking about the mustard sauce brings water into my mouth, even now. I can warmly recommend it!

DSC_1000 - Copy

DSC_1001 - Copy

DSC_1002 - Copy

DSC_1003 - CopyJälkiruoaksi mieheni söi suklaakakkua, minä kokeilin avokado-kookosvanukasta taatelikinuskilla ja mansikka-minttusalaatilla. Nameja molemmat!

As a dessert da Hubby had chocolate cake, I decided to try avocado coconut pudding with date caramel and strawberry mint salad. Both delicious!

DSC_1004 - Copy

DSC_1008 - CopyMitäpä tähän voi enää lisätä…? Ihana lounas auringonpaisteessa parhaassa seurassa ja herkullista ruokaa, enempää ei voisi pyytää🙂 Kuten voitte kuvasta nähdä, olin tyytyväinen asiakas.

What else can I add to this…? A wonderful lunch in the sunshine in the best of company and delicious food, you can’t ask for more🙂 As you can see from the picture, I was a happy customer.

DSC_0990 - Copy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: