Leave a comment

Kvinoa-kukkakaalisalaatti – Quinoa Cauliflower Salad

Hiljaiseloa on ollut viimeiset viikot täällä blogissa… Sain kuulla jo ystäviltäkin, että huomattu on, ettei uusia reseptejä ole postattu. Jotenkin aika on vain hujahtanut, eikä postausintoa ole mitenkään erityisesti lisännyt tällä hetkellä päässäni jylläävä koti-ikävä. Eli ikävä Suomeen. Hmm, jo ainakin viisi vuotta olen miettinyt sitä, pitäisikö meidän muuttaa Suomeen vai jäädä tänne? Tällä hetkellä Mies on siinä mielessä hyvässä tilanteessa, että hän voi tehdä työtänsä periaatteessa mistä käsin vain (matkustaa siis suhteellisen paljon), myös Suomesta. Ja kun meikäläisenkin työpaikka on tällä hetkellä Koti, niin ei ole ns. virallisia työvelvoitteita minnekään. Järkisyyt sanovat, että kannattaisi jäädä tänne Saksaan, koska asiat ovat täällä ihan hyvin. Mutta minkäs teet, kun tunnepuoli sanoo jotain muuta? Kumpaa kuunnella?

It’s been quiet here in the blog for the past weeks… I already heard from a friend that they have noticed that I haven’t posted any new recipes. Somehow the time has just flown and being homesick hasn’t really boosted my enthusiasm for posting new recipes. Yes, I’m homesick for Finland. Well, already for the last five years or so I’ve been thinking if we should move to Finland or stay here? At the moment Husband is in a good situation, because he’s able to do his job basically from where-ever (he travels quite a lot), also from Finland. And as my current work place is Home, I don’t have any so-called official work responsibilities. Many practical reasons are telling me that we should stay in Germany, because things are good here. But what to do, when your feelings are telling you something else? Do you listen to your head or your heart?

Huoh, toivon että saisin edes hieman selvyyttä näihin sekaviin tunnelmiin elokuun aikana, jonka vietämme Suomessa. Saa nähdä vai tulenko takaisin taas entistäkin enemmän päästäni pyörällä?😉 Niin tai näin, ajattelin jakaa kanssanne Glorian ruoka ja viini -lehdessä (4/2014) julkaistun kvinoa-kukkakaalisalaatin ohjeen, tässä tietenkin vegaanina versiona twistillä. On todella hyvää, kannattaa kokeilla. Ja kiitos, että olette jaksaneet odotella uusia reseptejä!

Well well well, I’m hoping to get at least some clarity to my mixed feelings during August, which we’ll spend in Finland. Who knows, perhaps I come back being even more confused😉 Either way, I now want to share a recipe for a quinoa cauliflower salad, which was published in “Glorian ruoka ja viini” magazine (4/2014). Here, of course, as a vegan version with a twist. It’s very tasty, definitely worth trying. And thanks for waiting for the new recipes!

DSC_0314KVINOA-KUKKAKAALISALAATTI (8 annosta)

4 dl kvinoaa

6 dl vettä

3 tl kasvisliemijauhetta tai 1 kasvisliemikuutio

700 g kukkakaalia, pieniksi kukinnoiksi pilkottuna

4 – 5 rkl oliiviöljyä

2 rkl tuoretta timjamia, hienonnettuna

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria myllystä

2 prk (à 400 g) kikherneitä

200 g cashew-pähkinöitä, paahdettuna

8 dl rucolaa ja/tai vuonankaalia

150 g punaisia viinimarjoja

Kastike:

8 rkl oliiviöljyä

2 rkl sitruunamehua

2 tl agavesiirappia

1 tl sormisuolaa, esim. Maldon

1/2 tl mustapippuria myllystä

Huuhtele kvinoa huolellisesti tiheässä siivilässä kylmällä vedellä. Jätä kvinoa valumaan siivilään n. 15 minuutiksi. Ravistele siivilää valutuksen aikana, jotta saat kaiken veden pois.

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kasvisliemijauhe tai -kuutio. Kuullota valutettua kvinoaa kuivalla, kuumalla paistinpannulla noin 1-2 minuuttia tai kunnes kvinoa paahtuu hieman ja alkaa tuoksua. Laita paahdettu kvinoa kasvisliemeen ja anna porista osittain kannen alla matalalla lämmöllä n. 15-20 minuuttia.

Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään, hyvä apuväline tässä on kannellinen lasipurkki. Ainekset purkkiin, kansi kiinni ja ei muuta kuin ravistamaan!

Valuta ja huuhtele kikherneet. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi (n. peukalonpään kokoisiksi). Paista kukkakaali pannussa öljyssä timjamin kanssa rapsakaksi, n. 5 – 10 minuuttia, riippuen kukintojen koosta. Lisää paistamisen loppuvaiheessa kikherneet kukkakaalin sekaan. Kuumenna muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita kvinoa kulhoon. Lisää joukkoon kukkakaali-kikherneseos. Kaada päälle kastike ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Lisää pähkinät, salaatinlehdet ja viinimarjat salaattiin. Tarjoa salaatti lämpimänä tai jäähtyneenä.

IMG_3525

QUINOA CAULIFLOWER SALAD (serves 8)

400 ml quinoa

600 ml water

3 ts vegetable broth powder or 1 vegetable broth cube

700 g cauliflower, cut into small florets

4 – 5 tbs olive oil

2 tbs fresh thyme, chopped

2 ts salt

1 ts black pepper from mill

2 cans (à 400 g) chickpeas

200 g cashew nuts, roasted

800 ml rocket salad or corn salad

150 g red currants

Dressing:

8 tbs olive oil

2 tbs lemon juice

2 ts agave syrup

1 ts salt flakes, e.g. Maldon

1/2 ts black pepper from mill

Rinse quinoa carefully with cold water in a sieve with small openings. Let drain for approx. 15 minutes. Shake sieve occasionally in order to get rid of all water.

Bring water to boil in pan and add vegetable broth powder or cube. Roast drained quinoa on dry, hot frying pan for 1-2 minutes or until quinoa roasts a bit and starts to smell. Add roasted quinoa into vegetable broth and let simmer, partly covered with a lid, on low heat for approx. 15 – 20 minutes.

Prepare dressing by mixing all ingredients together, a good tool is a small glass jar with a lid. Just put all ingredients into jar, close lid and give it a shake!

Drain and rinse chickpeas. Cut cauliflower into florets (approx. the size of your thumb). Fry cauliflower on a frying pan in oil with thyme until crispy, approx. 5 – 10 minutes, depending on the size of florets. Add chickpeas and heat up for a few minutes. Season with salt and pepper.

Put quinoa into bowl. Add cauliflower and chickpea mixture. Pour dressing on top and mix well. Check taste and add salt and pepper, if needed. Move salad onto serving dish. Roast cashew nuts on dry pan. Add nuts, salad(s) and red currants on top of salad and serve warm or when cooled down.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: