Leave a comment

Mansikka-raparperipaistos – Strawberry Rhubarb Crisp

DSC_0234Olihan sitä paistosta pakko kokeilla myös klassisena mansikka-raparperiversiona, nyt kun mansikkasesonki on alkanut ja raparperiakin vielä joistain paikoista saa. Ja voin sanoa, että oli TODELLA hyvää ja värikin oli ihanan punainen! Aiemmin postaamastani raparperipaistoksesta tuli kerralla yksi lasten suosikkijälkkäreistä ja luulen, että tämä yhdistelmä vei siitäkin voiton 🙂

I just had to try that crisp dessert as a very classic combination, strawberry and rhubarb. Especially now that the strawberry season has started and you can still get rhubarb in some places. And I can tell you that it is VERY tasty and the colour was lovely red! The rhubarb crisp that I posted earlier became one of our kids’ favourite dessert and I think this combination beat it 🙂

Tällä ohjeella tulee paistosta aika suuri satsi, josta syö varmasti kahdeksankin henkilöä. Mutta ei hätää vaikka syöjiä ei olisi niin montaa, seuraavanakin päivänä paistos maistuu erinomaiselta! Ja ainahan voi tehdä pienemmänkin annoksen…

This recipe yields quite a big portion, at least for 8 people. But no worries if there aren’t so many people eating it, this dessert will taste wonderful still for the next couple of days! And of course you can always make a smaller portion…

MANSIKKA-RAPARPERIPAISTOS (8 hengelle)

600 g raparperia, kuorittuna ja n. 2 cm:n paloiksi leikattuna

8 rkl ruskeaa ruokosokeria

1 maustemitta (1 ml) vaniljajauhetta

500 g mansikkaa

Muruseos:

3 dl vehnä- tai spelttijauhoja

6 rkl ruskeaa ruokosokeria

100 g maidotonta margariinia

Laita uuni kuumenemaan +175 asteeseen ja voitele n. 1 1/2 litran vetoinen uunivuoka.

Laita raparperinpalat, sokeri ja vaniljajauhe paistinpannuun. Kuumenna hiljalleen n. 5 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut ja raparperit ovat hieman pehmenneet. Älä keitä muussiksi.

Putsaa mansikat ja puolita tai leikkaa suurimmat mansikat neljään osaan. Yhdistä mansikat ja raparperiseos ja sekoita varovasti.

Sekoita erillisessä kulhossa jauhot ja sokeria. Lisää kylmä margariini sekaan pieninä paloina ja nypi seos nopeasti murumaiseksi.

Kaada mansikka-raparperiseos voideltuun vuokaan ja levitä muruseos päälle. Paista uunin keskitasossa 35 – 40 minuuttia, kunnes muruseos on väriltään kauniin kullanruskeaa ja mansikka-raparperiseos kuplii murupinnan läpi.

Tarjoa paistosta kasvipohjaisen jäätelön tai kermavaahdon kera.

DSC_0237STRAWBERRY RHUBARB CRISP (yields 8)

600 g rhubarb, peeled and cut into approx. 2 cm pieces

8 tbs brown sugar

1 pinch (1 ml) vanilla powder

500 g strawberries

Topping:

300 ml spelt or wheat flour

6 tbs brown sugar

100 g non-dairy margarine

Heat up oven to +175 degrees (C). Grease a baking dish.

Put rhubarb pieces, sugar and vanilla powder onto frying pan. Heat up slowly for approx. 5 minutes, until sugar has melted and rhubarbs have soften a bit. Don’t overcook to mash.

Clean strawberries and cut into halves or bigger ones into four pieces. Combine strawberries and rhubarb mix and stir carefully together.

In separate bowl mix flour and sugar. Add cold margarine in small pieces, then mix fast with your fingers until mixture is crumbly (streusel).

Pour strawberry and rhubarb mix into greased oven dish and sprinkle streusel on top. Bake for 35 – 40, until fruit is bubbling and topping is golden brown.

Serve with vegetable based ice-cream or whipped cream.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: