Leave a comment

Sitruunainen raparperipaistos – Lemony Rhubarb Crisp

DSC_0212Hieman lisää raparperia🙂 Tällä kertaa ihan perinteisen paistoksen muodossa, tosin sitruunalla maustettuna. Pirteä, hieman kirpsakka jälkiruoka, jota voi hyvällä omallatunnolla nauttia makean jäätelön tai kermavaahdon kera… Paistos on todella helppo ja nopeatekoinen, tulen varmasti kokeilemaan tähän mm. omenoita, persikoita tai marjoja. Katsotaan mitä saan aikaan!

A bit more rhubarb🙂 This time in a form of a simple traditional crisp, although spiced up with lemon. Fresh, a bit zesty dessert, which you can, with good conscious, enjoy with some sweet ice-cream or whipped cream… It’s really easy and quick to make, I will definitely try this with e.g. apples, peaches or berries. Let’s see what I will come up with!

SITRUUNAINEN RAPARPERIPAISTOS (6 hengelle)

600 g raparperia, kuorittuna ja paloiteltuna

1/2 sitruunan kuori

6 rkl ruskeaa ruokosokeria

Muruseos:

3 dl speltti- tai vehnäjauhoja

100 g maidotonta margariinia

6 rkl ruskeaa ruokosokeria

Laita uuni kuumenemaan +175 asteeseen ja voitele n. litran vetoinen uunivuoka.

Laita raparperinpalat, sitruunan kuori ja sokeri paistinpannuun. Kuumenna hiljalleen n. 5 – 10 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut ja raparperit ovat hieman pehmenneet. Älä keitä muussiksi.

Sekoita erillisessä kulhossa jauhot ja sokeria. Lisää kylmä margariini sekaan pieninä paloina ja nypi seos nopeasti murumaiseksi.

Kaada raparperiseos voideltuun vuokaan ja levitä muruseos päälle. Paista uunin keskitasossa 35 – 40 minuuttia, kunnes muruseos on väriltään kauniin kullanruskeaa ja raparperit kuplivat murupinnan läpi.

Tarjoa raparperipaistos kasvipohjaisen jäätelön tai kermavaahdon kera. Jos olet kanelin ystävä, viimeistele annos ripauksella kanelia. DSC_0216LEMONY RHUBARB CRISP (serves 6)

600 g rhubarb, peeled and cut into pieces

zest of 1/2 lemon

6 tbs brown sugar

Topping:

300 ml spelt or wheat flour

100 g non-dairy margarine

6 tbs brown sugar

Heat up oven to +175 degrees (C). Grease a baking dish.

Put rhubarb pieces, lemon zest and sugar onto frying pan. Heat up slowly for approx. 5 – 10 minutes, until sugar has melted and rhubarbs have soften a bit. Don’t overcook to mash.

In separate bowl mix flour and sugar. Add cold margarine in small pieces, then mix fast with your fingers until mixture is crumbly (streusel).

Pour rhubarb mix into greased oven dish and sprinkle streusel on top. Bake for 35 – 40, until fruit is bubbling and topping is golden brown.

Serve with vegetable based ice-cream or whipped cream. If you are a friend of cinnamon, finish with a pinch of ground cinnamon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: