Leave a comment

Vadelma-kookoskakku – Raspberry Coconut Cake

DSC_0786Heti vierailtuani Princess Chocolatessa (vegaani konditoria Münchenissä) päätin kokeilla omaa versiotani vadelma-kookoskakusta. Kuten edellisessä postauksessani kerroin, heidän vadelma-kookoskakkunsa oli kuudesta testaamastani kakusta ehkä parhain, mutta siltikin kaipasin siihen sitä jotain. Joten ei muuta kuin itse kokeilemaan.

As soon as I had visited Princess Chocolate (vegan pastry shop in Munich) I decided to try out my own version of the raspberry coconut cake. As I said in my last post, their raspberry coconut cake was probably the best of the six cakes that I tested, but I was still missing something. So I decided to do some testing.

Selailin netistä löytyneitä saman tyyppisiä ohjeita ja niitä muokkaamalla tein kakun seuraavalla ohjeella. Ja hyvää tuli, nam! Kakku tuoksuu ihanan kookoksiselta, mutta se ei ole kuitenkaan maultaan liian kookoksinen. Juuri sopivasti kookosta minun makuuni. Ja kun vadelmia on tarpeeksi ja ympäri kakkua, ne raikastavat sitä ihanasti. Ei muuta kuin leipomaan!

I went through some similar kind of recipes that I found in the internet and made the cake by modifying them. And it turned out really tasty! The cake smells wonderfully coconutty, but when you taste it, coconut is not overwhelming the other tastes. There’s just enough coconut for my taste. And when you have enough raspberries and they are scattered all over, they make the cake taste fresh. Just start baking!

VADELMA-KOOKOSKAKKU

3 dl soijamaitoa

1 1/2 rkl sitruunamehua

150 g kookoshiutaleita (makeuttamattomia)

300 g (n. 5 dl) spelttijauhoja

1/2 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1 tl kanelia

1 maustemitta (1 ml) vaniljajauhetta

225 g (2 1/2 dl) ruskeaa ruokosokeria

1 dl omenasosetta (makeuttamatonta)

60 ml rypsiöljyä

200 g (pakaste)vadelmia

Laita uuni lämpiämään +175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen tai pyöreä kakkuvuoka maidottomalla margariinilla ja jauhota spelttijauhoilla.

Sekoita soijamaito ja sitruunamehu keskenään ja anna seisoa n. 10 minuuttia.

Sekoita kuivat aineet (kookoshiutaleet, jauhot, suola, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli, vaniljajauhe ja ruokosokeri) kulhossa. Lisää joukkoon maitoseos, omenasose ja rypsiöljy. Sekoita hyvin.

Laita vadelmat erilliseen kulhoon ja lisää joukkoon n. 1/2 rkl jauhoja. Päällystä vadelmat jauhoilla kevyesti heilauttelemalla kulhoa, jolloin jauho tarttuu vadelmiin. Lisää vadelmat taikinaan ja sekoita kevyesti.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa n. 1 tunnin ajan tai kunnes kakkuun työnnetty puutikku tulee puhtaana ulos. Anna kakun levätä vuoassa 5-10 minuuttia ennen ritilälle kaatamista.

DSC_0778Käännä lopuksi kakku käsin siten, että paistettaessa ylhäällä ollut puoli on nytkin ylhäällä.

DSC_0792RASPBERRY COCONUT CAKE

300 ml soy milk

1 1/2 tbs lemon juice

150 g coconut flakes (fine ones, unsweetened)

300 g (approx. 500 ml) spelt flour

1/2 ts salt

2 ts baking powder

1/2 ts baking soda

1 ts ground cinnamon

1 pinch (1 ml) vanilla powder

225 g (approx. 250 ml) brown sugar

100 ml apple puree (unsweetened)

60 ml canola oil

200 g (frozen) raspberries

Heat up oven to +175 degrees (C). Grease a rectangle shaped or round cake mold with non-dairy margarine and  flour with spelt flour.

Mix soy milk and lemon juice in a small bowl and set aside for approx. 10 minutes.

Mix dry ingredients (coconut flakes, flour, salt, baking powder and soda, cinnamon, vanilla powder and sugar) in a separate bowl. Add milk mixture, apple puree and canola oil. Mix well.

Put raspberries into a separate bowl and add approx. 1/2 tbs flour. Cover raspberries with flour by gently tossing the bowl. Add raspberries into batter and mix gently.

Pour batter into cake mold and bake in oven for approx. 1 hour or until a wooden stick comes clean out from cake. Let cake rest in mold for 5-10 minutes before turning it over onto a cooling tray.

DSC_0778Turn cake carefully by hand so that the side which was above in the mold is also now upwards.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: