Leave a comment

Paahdettua kurpitsaa, sieniä ja gnoccheja – Roasted Pumpkin, Mushrooms and Gnocchi

Kauheaa kuinka aika kuluu nopeasti! Viime päivityksestä on kulunut jo muutama viikko… Hiljaisuus täällä ei tosin tarkoita hiljaisuutta keittiössä – lähinnä päinvastoin🙂 Viimeisen parin viikon aikana meillä on käynyt vieraita muutamaankin otteeseen, joten keittiössä on saanut viettää aikaa.

Oh how time really flies! Already a few weeks since my last post… But silence here doesn’t mean silence in my kitchen – actually the opposite🙂 During the past couple of weeks we’ve had some visitors, so I’ve been spending quite some time in the kitchen.

Laskiainen / karnevaaliaika tuli ja meni, toivottavasti söitte ihania laskiaispullia (ja niitähän voi tehdä milloin vain, jos ei laskiaisena tullut tehtyä) tai täällä Saksassa munkkeja eli Krapfen. Meillä syötiin laskiaispullat jo ennen laskiaista, kolme viikkoa sitten keskiviikkona, kun vietimme laskiaista Suomi-koulussa, jonne leivoin omalle ja tyttären ryhmälle laskiaispullia. Laskiaistiistaina söimme perinteisesti hernekeittoa (ai että se on hyvää…) ja lettuja. Pannukakkuhan olisi ollut se ihan perinteinen kumppani hernekeitolle, mutta koska meillä ei ole pitkään aikaan tehty lettuja, niin nytpä paistoin niitä sitten.

Shrovetide / carneval time came and went, I hope you had some wonderful Shrove buns (and you can make them anytime, if you didn’t manage now) or Berliner here in Germany (Krapfen). We had our Shrove buns already before the official Shrovetide, 3 weeks ago on Wednesday, when we celebrated Shrovetide at the Finnish school. I baked some buns for my and Daughter’s classes. On Shrove Tuesday we had some pea soup (it’s sooooo good…) and thin pancakes – the traditional way. Well, actually pancake would have been the very traditional companion for the pea soup, but since we hadn’t had thin pancakes for a long time, I made them instead.

Tässä herkullinen gnocchi-resepti kurpitsan ja sienten kera. Osterivinokkaiden tilalla voit käyttää myös siitakesieniä, ne sopivat tähän myös erittäin hyvin. Alkuperäinen resepti löytyy Vegetarian Living -lehdestä, vuoden 2013 syyskuun numerosta.

Here’s a delicious gnocchi recipe with pumpkin and mushrooms. Instead of oyster mushrooms you can also use shiitake mushrooms, they go really well here. The original recipe can be found in the September 2o13 issue of Vegetarian Living magazine.

Tykkään tosi paljon salviasta. Tosin se on aika vahvan makuinen yrtti, joten ihan minne tahansa sitä ei voi lisätä. Mutta tähän se sopii erittäin hyvin korostamaan kurpitsan ja sienten aromeja. Ja jotain hyötyä lauhasta talvesta – puutarhani suuresta salviapensaastani on saanut tuoreita lehtiä koko talven!

I really like sage. Though it’s quite a strong herb, so you can’t put it in all dishes. But it goes really well here with the roasted pumpkin and the mushrooms, it accentuates their aromas. And something useful about the mild winter we’ve had – I’ve been able to get fresh leaves from my big sage bush in the garden the whole winter!

IMG_1233

Tässä myskikurpitsalla ja siitakesienillä
Here’s with Butternut squash and shiitake mushrooms

PAAHDETTUA KURPITSAA, SIENIÄ JA GNOCCHEJA (4 hengelle)

n. 800 g myskikurpitsaa (Butternut) tai Hokkaido-kurpitsaa

1 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria

oliiviöljyä sienten paistamiseen

nokare maidotonta margariinia

n. 2 rkl tuoreen salvian lehteä hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä, ohueksi viipaloituna

500 g ruskeita herkkusieniä

250 g osterivinokkaita

800 g (kurpitsa)gnoccheja

suolaa, mustapippuria

Kuumenna uuni + 200 asteeseen. Jos käytät myskikurpitsaa, kuori se, halkaise ja poista siemenet lusikalla. Hokkaido-kurpitsaa ei tarvitse kuoria, halkaise ainoastaan ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa postimerkin kokoisiksi paloiksi.

IMG_1232Laita kurpitsan palat leivinpaperilla vuorattulle pellille ja ripottele päälle oliiviöljy. Sekoita öljy kurpitsanpaloihin ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda uunissa n. 15-20 minuuttia tai kunnes palat ovat pehmeitä ja reunoista ruskistuneita.

Sillä aikaa kun kurpitsanpalat paahtuvat, valmista gnocchit ja sienet. Keitä gnocchit tai paista pannulla paketin ohjeiden mukaan. Siirrä sivuun, kun valmiita. Tämän jälkeen paista sienet. Lisää kuumalle paistinpannulle öljyä ja pestyt, leikatut sienet. Anna paistua niin kauan, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä. Siirrä sienet pois pannulta.

Sulata pannulla korkealla keskilämmöllä nokare maidotonta margariinia ja 1 rkl oliiviöljyä. Lisää hienonnettu salvia ja paista muutama sekunti. Lisää viipaloidut valkosipulit ja paistetut sienet. Paista keskilämmöllä muutaman minuutin ajan.

Lisää kypsät gnocchit ja kurpitsanpalat pannulle ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai mustapippuria.

IMG_2319

Tässä Hokkaido-kurpitsalla ja herkkusienillä
Here’s with Hokkaido pumpkin and mushrooms

ROASTED PUMPKIN, MUSHROOMS AND GNOCCHI (serves 4)

approx. 800 g Butternut squash or Hokkaido pumpkin

1 tbs olive oil

salt, black pepper

olive oil to fry mushrooms

small lump of non-dairy margarine

approx. 2 tbs fresh sage leaves, finely chopped

2 garlic cloves, thinly sliced

500 g brown mushrooms

250 g oyster or shiitake mushrooms

800 g (pumpkin) gnocchi

salt, black pepper

Heat up oven to +200 degrees (C). If you are using Butternut squash, peel it, half it and remove seeds with a spoon. You don’t need to peel Hokkaido pumpkin, only half it and remove seeds. Cut pumpkin into stamp sized pieces.

Put pumpkin cubes on a tray covered with parchment paper and drizzle olive oil on top. Mix and season with salt and black pepper. Roast in oven for approx. 15-20 minutes or until pieces are soft and a bit blackened on edges.

Meanwhile pumpkin is roasting, prepare gnocchi and mushrooms. Boil or fry gnocchi according to instructions in the package. Set aside when ready. Then fry mushrooms. Add olive oil and cleaned (washed) and cut mushrooms into frying pan (needs to be hot). Let fry until all liquid from mushrooms has evaporated. Remove mushrooms from pan.

Melt small lump of non-dairy margarine and 1 tbs olive oil on high heat in frying pan. Add chopped sage and fry for a few seconds. Add sliced garlic and mushrooms. Fry on medium heat for a couple of minutes.

Add gnocchi and roasted pumpkin onto pan and mix. Check taste and season with salt and/or black pepper, if needed.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: