Leave a comment

Kasvisminestrone – Vegetable Minestrone

No niin, ajattelinpa postata tänne taas uuden keittoreseptin. Ne kun ovat vaan niin hyviä ja lämmittävät mukavasti näin talviaikaan🙂 Mieleni on jo pitkään tehnyt minestronekeittoa, mutta en vain ole saanut aikaiseksi tehdä sitä. Mutta tartuin vihdoin toimeen ja hyväähän siitä tuli.

No surprise, I decided to post another soup recipe. Soups are just so good and they warm you up nicely especially during the winter time🙂 For quite a while I wanted to make minestrone soup, but I just hadn’t got around to do it. But I finally made it and it was good.

Minestronekeittohan on tunnettua siitä, että siinä on vihannesten lisäksi keittoa rikastuttamassa myös yleensä pastaa. Joskus kai myös riisiä. Keitto on kotoisin Italiasta – tietenkin, sillä ketkäpä muutkaan olisivat keksineet laittaa pastaa myös keittoon😉 Minestroneen voi käyttää kaikenlaisia kasviksia, valitse suosikkisi. Pavut kuuluvat perinteisesti minestroneen, tällä kertaa korvasin ne vihreillä herneillä. Ja jos olet suuri sellerin ystävä, lisää sitä myös toki keittoon. Itse en kuulu fanikerhoon, joten jätin sen pois.

Minestrone is known as a hearty soup with vegetables and pasta. Sometimes also rice, I think. Of course the soup comes from Italy – I mean who else would have thought about putting pasta into a soup too😉 You can use various vegetables to make the soup, take your pick. Beans are traditionally part of minestrone, this time I substituted them with green peas. And if you’re a big fan of cellery, please feel free to add it into the soup. I don’t really belong to the fan club, so I left it out.

DSC_0737KASVISMINESTRONE

2 – 3 rkl oliiviöljyä

175 g porkkanaa

200 g kesäkurpitsaa

200 g perunaa (kiinteämaltoisia)

100 g palsternakkaa

25 g purjoa

100 g punasipulia

2 – 3 valkosipulinkynttä

1/2 – 1 tl kuivattua oreganoa

2 laakerinlehteä

2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa

1 litraa vettä (+ lisää lopussa tarvittaessa)

1 1/2 rkl kasvisliemijauhetta

100 g pakasteherneitä

1 1/2 dl pienikokoista pastaa (raakana)

tuoreita basilikan lehtiä (haluttaessa)

Kuori porkkanat, perunat, palsternakat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös kesäkurpitsat. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Puolita purjo pitkittäissuunnassa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna öljy suuressa kattilassa keskilämmöllä. Lisää kuutioidut porkkanat, palsternakat ja kesäkurpitsat sekä hienonnetut sipulit, oregano ja laakerinlehdet kattilaan. Kuullota niitä öljyssä noin 10-15 minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Lisää perunakuutiot, tomaattimurska, vesi ja kasvisliemijauhe kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton kiehua hiljalleen n. 30 minuutin ajan. Sekoita silloin tällöin. Tarkista veitsenkärjellä, ovatko perunat kypsiä.

Kun perunat ovat kypsiä, lisää pasta ja herneet kattilaan. Keitä vielä 10 minuutin ajan, kunnes pasta on kypsää. Jos keitto on tämän jälkeen mielestäsi liian paksua, lisää hieman vettä tai kasvislientä kunnes keitto on halutun paksuista.

Jos päätät käyttää basilikaa, lisää hienonnetut lehdet keittoon. Suosittelen, basilika tuo mielestäni keittoon mukavaa lisämakua. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa keitto jonkin maukkaan leivän kanssa tai esim. lisää keiton pintaan hieman vegaania hapankermaa.

——————————————————————————————————————–

VEGETABLE MINESTRONE

2 – 3 tbs olive oil

175 g carrot

200 g zucchini

200 g potato (waxy)

100 g parsnip

25 g leek

100 g (red) onion

2 – 3 garlic cloves

1/2 – 1 ts dried oregano

2 bay leaves

2 cans (à 400 g) crushed or diced tomatoes

1 litres water (+ some in the end if needed)

1 1/2 tbs vegetable broth powder

100 g frozen green peas

150 ml small sized pasta (uncooked)

fresh basil leaves (optional)

Peel carrots, potatoes, parsnips and cut into small dices. Cut zucchini into dices too. Peel and chop onions and garlic cloves. Cut leek lengthwise into halves and then slice thinly (widthwise).

Heat up oil in a large pot. Add diced carrots, parsnips and zucchinis and chopped onions, oregano and bay leaves. Cook slowly in oil for 10-15 minutes, until vegetables have softened.

Add diced potatoes, tomatoes, water and vegetable broth powder. Bring to boil and let simmer for approx. 30 minutes. Stir occasionally. Check with a tip of a knife, if potatoes are soft and cooked through.

Add pasta and peas into pot and cook for another 10 minutes until pasta is cooked. If the soup is too thick for you, add some water or vegetable broth until the soup has the desired consistency.

Add some chopped fresh basil into soup, if you decide to use it. In my opinion it gives nice extra flavour. Season with salt and black pepper. Serve the soup with some nice bread or e.g. a bit of vegan sour cream on top.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: