Leave a comment

Bataatti-porkkanakeitto – Sweet Potato and Carrot Soup

Ja alkavan viikonlopun kunniaksi, taas yksi keitto!😉 Se on varmasti tuo kylmän kalsea sade/räntäkeli, joka pistää meikäläisen tekemään keittoja. Ne lämmittävät tällaisella säällä niin mukavasti. Varsinkin kun kylmän sään lisäksi olen ollut koko viikon flunssassa, joten mikäpä sen parempaa ruokaa kuin herkullinen keitto…?

Here’s another soup for the weekend to come!😉 It must be the chilly rainy/sleet weather, that is making me to want to cook soups. They warm you up so well in this weather. Especially when, in addition to the cold weather, I’ve had a cold the whole week. So what could be better than a delicious soup when you’re a bit ill…?

DSC_0618Alkuperäinen resepti löytyy muuten Vegetarian Living -lehden joulukuun 2013 numerosta. Suosittelen keiton kanssa ehdottomasti korianteri-cashewpähkinäpestoa, mutta jos et ole peston tai korianterin ystävä, kyllä keitto on hyvää ilmankin.

By the way, the original recipe can be found in the Vegetarian Living magazine’s December 2013 issue. I definitely recommend to serve the soup with the coriander and cashew nut pesto, but if you’re not a fan of pesto or coriander, the soup is delicious without too.

BATAATTI-PORKKANAKEITTO (6 hengelle)

2 – 3 rkl oliiviöljyä

900 g bataattia (oranssin värisiä)

600 g porkkanaa

1 iso sipuli (n. 150 g)

3 suurta valkosipulinkynttä

1 kuivattu tai tuore punainen chilipalko (jos haluat keittoon tulisuutta, mutta voit jättää chilin myös pois)

15 – 20 g tuoretta inkivääriä

1,2 l vettä

2 rkl kasvisliemijauhetta

suolaa ja mustapippuria, oman maun mukaan

(2-3 rkl tuoretta hienonnettua korianteria)

Kuori ja paloittele bataatit ja porkkanat. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Jos käytät tuoretta chiliä, poista siemenet ja hienonna se.

Kuumenna oliiviöljy suuressa kattilassa. Lisää bataatit, porkkanat, sipuli, valkosipulit, inkivääri ja chili. Kuullota kasviksia muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä. Lisää vesi ja kasvisliemijauhe ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Jos haluat tarjota keiton kanssa korianteri-cashewpähkinäpestoa, valmista pesto sillä aikaa kun keitto kiehuu. Laita kaikki peston ainekset korkeaan kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella. Voit myös valmistaa peston monitoimikoneella.

Soseuta kypsynyt keitto sauvasekoittimella ja mausta suolalla ja mustapippurilla (oman maun mukaan).

Jos et tarjoile keiton kanssa korianteri-cashewpestoa, sekoita keiton joukkoon tuoretta hienonnettua korianteria ennen tarjoilua ja annostele keittokulhoihin. Muutoin pirskottele jokaiseen keittokulhoon keiton pintaan korianteri-cashewpähkinäpestoa. Nauti!

VINKKI: Voit tarjota keiton kanssa myös maustamatonta soijajogurttia.

VINKKI: Jäljelle jääneen peston voi säilyttää lasipurkissa jääkaapissa, jossa se säilyy 2-3 kuukautta (peitä pesto pienellä määrällä oliiviöljyä).

——————————————————————————————————————-

SWEET POTATO AND CARROT SOUP (serves 6)

2 – 3 tbs olive oil

900 g sweet potato (orange-fleshed)

600 g carrot

1 big onion (approx. 150 g)

3 large garlic clove

1 dried or fresh red chili (optional, if you want the soup to be a bit spicy)

15 – 20 g fresh ginger

1,2 l water

2 tbs vegetable broth powder

salt and black pepper, to taste

(2 – 3 tbs fresh chopped coriander)

Peel and cut sweet potatoes and carrots into small pieces. Finely chop onion and garlic cloves. Peel and grate ginger. If you are using fresh chili, deseed and finely chop it.

Heat up olive oil in large saucepan. Add sweet potatoes, carrots, onion, garlic, ginger and chili (optional). Sweat vegetables for a few minutes on low medium heat. Add water and vegetable broth powder and bring to boil. Cook until vegetables are completely tender.

If you will serve soup with coriander cashew nut pesto, make pesto while soup is cooking. Put all ingredients for pesto into a high bowl and mix with an immersion blender. You can also make the pesto in a food processor.

Puree cooked soup with an immersion blender and season with salt and black pepper (to taste).

If you will not serve pesto with soup, add fresh chopped coriander into soup and stir. Pour soup into bowls. Otherwise drizzle each soup bowl with some coriander cashew nut pesto. Enjoy!

TIP: You can also serve the soup with some natural soy yoghurt.

TIP: Leftover pesto can be stored for 2-3 months in a glass jar in the fridge, just make sure to cover the pesto with a little olive oil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: