Leave a comment

Linssi-porkkanakeitto – Lentil Carrot Soup

Kyllä keitot ovat vaan niin hyviä, mitäpä tähän muuta sanoisi… Herkullisia hetkiä maistuvan keiton parissa!

Soups are just sooo good, what else could I add… Enjoy the soup!

DSC_0581LINSSI-PORKKANAKEITTO (8-10 hengelle)

1 kg porkkanoita

2 sipulia (n. 200 g)

1/2 – 1 vihreä tai punainen tuore chili (poista siemenet, jos haluat vähemmän tulisuutta)

2 tl korianterinsiemeniä, murskattuna

2 tl jauhettua jeeraa eli juustokuminaa

6 rkl öljyä

5 dl punaisia linssejä

1,6 l vettä

4 tl kasvisliemijauhetta

6 laakerinlehteä

4 rkl ruskeaa ruokosokeria

3 rkl limenmehua (2 pientä limeä)

4 dl kookosmaitoa

1/2 – 1 tl suolaa, tai maun mukaan

mustapippuria

n. 4 dl kivennäisvettä

5 – 6 rkl tuoretta korianteria, hienonnettuna

Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna sipulit ja chili. Huuhtele linssit siivilässä.

Kuumenna öljy suuressa kattilassa ja kuullota porkkanoita ja hienonnettuja sipuleita ja chiliä muutaman minuutin ajan. Lisää linssit, tomaattimurska, sokeri, vesi, kasvisliemijauhe sekä laakerinlehdet.

IMG_2348Keitä porkkanat ja linssit kypsiksi. Poista laakerinlehdet keitosta ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää limenmehu ja kookosmaito ja sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kivennäisvettä sen verran, että keiton koostumus (paksuus) on haluttu. Kuumenna keitto kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja poista levyltä. Tarkista maku. Lisää viimeisenä hienonnettu korianteri.

Tarjoa keitto tuoreen leivän kera ja nauti!

DSC_0588LENTIL CARROT SOUP (serves 8-10)

1 kg carrots

2 onions (approx. 200 g)

1/2 – 1 green or red fresh chili (remove seeds, if you want less spicy)

2 ts coriander seeds, crushed

2 ts ground jeera

6 tbs oil

500 ml red lentils

1,6 l water

4 ts vegetable broth powder

6 bay leaves

4 tbs brown sugar

3 tbs lime juice (2 small limes)

400 ml coconut milk

1/2 – 1 ts salt, or to taste

black pepper

approx. 400 ml sparkling water

5 – 6 tbs fresh coriander, chopped

Peel and cut carrots. Chop onions and chili. Rinse lentils well in a colander.

Heat up oil in a big pot and sauté carrots, chopped onions and chili for a few minutes. Add lentils, diced tomatoes, sugar, water, vegetable broth powder and bay leaves.

IMG_2348Cook until carrots and lentils are soft. Remove bay leaves from soup and puree with an immersion blender. Add lime juice and coconut milk and stir. Season with salt and black pepper. Add sparkling water so much that the soup has desired consistency (thickness). Bring to boil constantly stirring and remove from stove. Check taste. Add chopped coriander.

Serve with fresh bread and enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: