Leave a comment

Vegaani paisti – Vegan Roast

DSC_0219Jo viime jouluna mietimme, että mitähän loihtisimme perinteisten joululaatikoiden ja muiden jouluruokien kaveriksi. Löysin “vegaanin joulukinkun” ohjeen Chocochilin blogista (alkuperäinen seitanpaistiresepti löytyy Inna Somersalon Yllin kyllin -keittokirjasta). Hyvää tuo paisti on Chocochilin blogiohjeen mukaisesti tehtynä, tätä joulua varten tein pienen pieniä muutoksia. Kyllä tämä taas maistui jouluna ja taas on paisti marinoitumassa huomista eli uudenvuodenaattoa varten🙂

Already last year’s Christmas we were wondering what to make in addition to the traditional Finnish Christmas casseroles and other Christmas dishes. I found the recipe for “vegan Christmas ham” in Chocochili’s blog (the original recipe for seitan roast is in “Yllin kyllin” cook book by Inna Somersalo). The recipe in Chocochili’s blog is very good, but I made some small changes for this Xmas. It was delicious and we have another roast marinating for tomorrow, which will be New Year’s Eve🙂

Tällä reseptillä paistista on tarpeeksi muutamalle ihmiselle, riippuen tietenkin siitä kuinka nälkäisiä syöjät ovat ja mitä muuta on tarjolla. Jouluna tästä riitti kolmelle aikuiselle ja kahdelle lapselle kahdelle aterialle. Mutta silloin lautanen oli täynnä muitakin herkkuja.

With this recipe you will have enough for a few people, depending how hungry they are and what else is there to eat. At Xmas this was enough for three adults and two kids for two meals. But there were lots of other foods on our plates then.

VEGAANI PAISTI

4 dl seitan- eli gluteenijauhoja

1 dl kikherne- eli gramjauhoja

1 dl soijajauhoja

1 rkl kasvisliemijauhetta

1/2 tl suolaa

1/2 tl garam masalaa

1/2 tl kurkumaa

1 tl savupaprikajauhetta

1/2 tl jauhettua inkivääriä

1 tl valkosipulijauhetta

1/2 tl juustokuminaa

1/2 dl soijakastiketta

1/2 dl oliiviöljyä

1 rkl tomaattipyreetä

2 1/2 dl vettä

Marinadi:

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl soijakastiketta

1 rkl omenaviinietikkaa

1 rkl tomaattipyreetä

1/2 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään.

IMG_2249Sekoita soijakastike, oliiviöljy ja tomaattipyree veteen. Lisää kuiviin aineisiin. Sekoita ja vaivaa käsin muutaman minuutin ajan. Muotoile paistiksi.

IMG_2202

Ei ihan kaunein kuva😉

Laita paisti muovipussiin. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada pussiin paistin päälle. Sulje pussi ja laita paistipussi kulhoon. Kääntele paistia kulhossa muutaman kerran. Anna paistin marinoitua vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään yli yön.

Poista paisti pussista ja kääri folioon. Paista uunissa +175 asteessa noin 1 1/2 tunnin ajan. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

DSC_0219VEGAN ROAST

400 ml seitan (wheat gluten) flour

100 ml chickpea (gram) flour

100 ml soy flour

1 tbs vegetable broth powder

1/2 ts salt

1/2 ts garam masalaa

1/2 ts turmeric

1 ts chipotle powder

1/2 ts ground ginger

1 ts garlic powder

1/2 ts jeera powder

50 ml soy sauce

50 ml olive oil

1 tbs tomato pyree

250 ml water

Marinade:

3 tbs olive oil

1 tbs soy sauce

1 tbs apple vinegar

1 tbs tomato pyree

50 ml water

Mix dry ingredients.

IMG_2249Mix soy sauce, olive oil, and tomato pyree into water. Add into dry ingredients. Mix and knead by hand for a couple of minutes. Form into a roast.

IMG_2202

Not the prettiest pic😉

Put roast into plastic bag. Mix ingredients for marinade and pour over roast in plastic bag. Close bag and put into a bowl. Turn roast in the bowl a couple of times. Let marinade for at least a couple of hours, preferably over night.

Remove roast from bag and wrap into aluminium foil. Cook in oven in +175 degrees (C) for about 1 1/2 hours. Let cool down a bit before serving.

DSC_0219

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: