Leave a comment

Hyvää Uutta Vuotta 2014! – Happy New Year 2014!

DSC_0228Toivottavasti teillä kaikilla oli ihana, rauhallinen ja herkullinen joulu! Tällä kertaa olin osannut valmistaa melkein sopivasti kaikkia jouluruokia. Täytyy sanoa melkein, koska kyllä tuolla pakkasessa on edelleen yksi perunalaatikko ja pieni porkkanalaatikko… No kyllä ne tulee sieltä seuraavien viikkojen aikana vielä syötyä. Olen tehnyt itselleni jo muistilapun seuraavaa joulua varten, jotta tiedän kuinka paljon laatikoita teen. Ainakin jos taas samalla porukalla juhlitaan. Joka tapauksessa joulupöytämme oli herkkuja pullollaan: itse tehtyjä karjalanpiirakoita, “munasalaattia”, rosollia, sienisalaattia, perunoita, lanttu-, porkkana-, peruna- ja bataattilaatikkoa, kikhernepateeta, vegaania paistia, pähkinäisiä ruusukaaleja ja lämmintä punakaalia (jotain saksalaistakin siis😉 ).

I hope you all had a lovely, peaceful, and delicious Xmas! This time I had made almost perfect amount of all Xmas dishes. I have to say “almost”, as there is still one potato and one carrot casserole in the freezer… Well we’ll eat them in the next few weeks. I have already made myself a note for next Xmas, so I’ll know how much to cook. At least if we will have same people around for Xmas. Anyway, our Xmas was full of delicious food: self-made Karelian pasties, “egg salad”, rosolli (salad from beetroot, carrot, onion, pickled cucumber and apple), mushroom salad, potatoes, swede, carrot, potato and sweet potato casseroles, chickpea pâté, vegan roast, Brussels sprouts with walnuts and also warm red cabbage (something German too😉 ).

DSC_0222

Rosolli salad

Vuosi 2013 oli hyvä vuosi. Opin vuoden aikana taas paljon uusia tapoja leipoa ja kokata vegaaneja herkkuja. Kokeilemalla sitä oppii. Kulunut vuosi on myös osoittanut sen, että valitsemani tie on minulle se oikea, vaikken olekaan vegaani tiukimmasta päästä. Käytän edelleenkin ennen vegaaniaikaa ostettuja nahka- ja villatuotteita, esim. vöitä, laukkuja, kenkiä, takkeja. Mutta esim. syksyllä ostin ensimmäiset vegaanikenkäni (heti kerralla kolme paria) ja olen ollut tyytyväinen🙂 Tosin kengät piti tilata Amerikasta, koska täkäläinen valikoima (ja myös hinnat) on jotain aika kamalaa. Mutta tilaaminen oli helppoa, aion siis tilata uudelleenkin. Pikkuhiljaa siis tuollakin alueella muutosta.

Year 2013 was a good year. During the year I learned lots of new ways to bake and cook vegan dishes. You’ll learn by making and testing. This year has also proven that this way of life that I’ve chosen is right for me, although I’m not the most stringent vegan. I still use leather and woolen products (e.g. belts, bags, shoes, and jackets) that I’ve bought before my vegan time. But I e.g. bought my first vegan shoes this autumn (3 pairs at once) and I’ve been very happy with them🙂 I had to order them from the States, because the variety (and prices) here is pretty awful. But ordering was easy, I will definitely do it again. So small changes in that area too.

Toivon, että olen pystynyt osoittamaan epäilijöille, että on todellakin mahdollista tehdä hyvää ja maistuvaa ruokaa ilman eläinperäisiä tuotteita. Ja että vegaanisti eläminen ei tarkoita sitä, että syödään pelkkiä pähkinöitä ja purraan porkkanoita tai käytetään vain telttamaisia pellavavaatteita (ei millään pahalla niitä kohtaan, jotka niistä tykkää – ei vaan ole mun juttuni). Ruoan suhteen olen itse asiassa täysin päinvastaista mieltä. Vegaanina olen syönyt entistäkin monipuolisemmin ja löytänyt aivan uusia raaka-aineita. Olen joutunut käyttämään ruoanlaitossa ja leivonnassa mielikuvitustani aivan eri tavalla kuin aiemmin. Tietysti se on joskus myös haastavaa, mutta pidän siitä!

I hope I’ve been able to prove to skeptics that it is definitely possible to cook good and delicious food without animal products. And that living as a vegan doesn’t mean eating only nuts and carrots or wearing baggy linen clothes (no offense to those who like them, just not my thing…). I actually couldn’t disagree more regarding food. As a vegan I have found new ingredients to cook with and I’ve eaten even more diverse food than before. I’ve had to use my imagination in a completely different way in cooking and baking. It’s been challenging occasionally, but I like it!

Haluan toivottaa sekä teille että läheisillenne onnea, iloa, rakkautta, terveyttä ja menestystä seuraavalle vuodelle! Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne! Tässä vielä muutamia jouluisia kuvia Münchenistä.

I want to wish you and your loved ones happiness, joy, love, health, and success for the coming year! Take care of yourselves and others! Here are some Xmassy pics from Munich.

IMG_2060

Feuerzangenbowlea ystävien kanssa keskiaikaisilla joulumarkkinoilla
Feuerzangenbowle with friends at the Medieval Xmas market

IMG_2124

IMG_2125

IMG_2128

IMG_2147

IMG_2148

Mielenkiintoisia joulukoristeita saksalaisilla😉 Tulee vaan mieleen, että kuka on ostanut suolakurkkukoristeen ja mihin se on ripustettu…
Germans have interesting Xmas decorations😉 I just wonder, who has bought a pickled cucumber and where is it hanging…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: