Leave a comment

Pähkinäiset ruusukaalit – Brussels Sprouts with Walnuts

Ruusukaali – herkkua meikäläiselle, Miehelle yököttäviä pikkukuulia😉 Tykkään ruusukaaleista melkein missä muodossa vaan, Mieheni taas ei voi sietää niitä. No, minun ja monen muunkin mielestä seuraava ruusukaaliruoka (lisuke) on todella hyvä, mutta Mieheni ei edelleenkään ole suostunut maistamaan tätä. Hassua kyllä, muut kaaliruoat hänelle kyllä maistuvat.

Brussels sprouts – I say yammy, Husband thinks they are disgusting little green things😉 I like Brussels sprouts in any form, Husband can’t touch them. Well, me and many other people think this Brussels sprouts (side) dish is very tasty, but Hubby hasn’t even agreed to taste it. Funnily enough, he eats other cabbage dishes.

Teen tätä silloin tällöin lisukkeeksi esim. kasvispihvien kaveriksi ja tämä on jo usean vuoden ajan kuulunut joulupöytämme tarjoiluihin. Tässä yhdistyy kaalin kanssa ihanasti valkosipuli, suolainen ja makea (agavesiirappi), pähkinät sekä yksi lempiyrteistäni eli timjami. Ja jos kaapista ei löydy tuoretta timjamia, voi käyttää myös kuivattua. Silloin se kannattaa lisätä ruokaan aiemmin, jotta kuiva yrtti ehtii hieman pehmetä ja antaa makua ruoan kypsyessä. Myös agavesiirapin voi korvata muulla juoksevalla makeutusaineella.

I make this every now and then as a side dish with e.g. veggie patties and this has been a part of our Christmas table for many years already. This dish combines wonderfully garlic, salty and sweet (agave syrup), nuts and one of my favourite herbs – thyme, with cabbage. If you don’t have any fresh thyme, you can also use dried thyme. Although then you should add it to the dish a bit earlier when cooking, so the dry herb will have a bit of time to soften and give flavour to the dish. You can also substitute agave syrup with some other similar liquid sweetener.

DSC_0677PÄHKINÄISET RUUSUKAALIT

750 g ruusukaaleja

3 – 4 valkosipulinkynttä

3/4 + 1/4 dl oliivi- tai rypsiöljyä

1/2 – 3/4 tl suolaa, tai maun mukaan

~ 1/4 tl jauhettua valkopippuria

60 g rouhittuja saksanpähkinöitä

2 rkl agavesiirappia

2 tl hienonnettua tuoretta timjamia

Pese ja kuivaa ruusukaalit, poista kanta ja tarvittaessa muutama uloin lehti. Puolita kaalit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paahda rouhittuja saksanpähkinöitä kuivalla pannulla hetken ajan.

Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa. Lisää puolitetut ruusukaalit ja kypsennä keskilämmöllä koko ajan käännellen 7-8 minuutin ajan.

Lisää pannulle ruusukaalien sekaan 1/4 dl oliiviöljyä ja valkosipuliviipaleet. Paista koko ajan käännellen 2-3 minuutin ajan. Ole varovainen, etteivät valkosipuliviipaleet pala.

Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää viimeisenä paahdetut saksanpähkinät, agavesiirappi sekä tuore hienonnettu timjami.

—————————————————————————————————————-

BRUSSELS SPROUTS WITH WALNUTS

750 g Brussels sprouts

3 – 4 garlic cloves

75 + 25 ml olive or canola oil

1/2 – 3/4 ts salt, or to taste

~ 1/4 ts ground white pepper

60 g coarsely chopped walnuts

2 tbs agave syrup

2 ts chopped fresh thyme

Wash and dry Brussels sprouts, cut off stems and if needed, remove a few outer leaves. Cut into halves. Peel and slice garlic cloves. Roast chopped walnuts on a dry (without oil) frying pan for a moment.

Heat up 75 ml olive oil in a big frying pan. Add Brussels sprouts and fry on medium heat constantly turning for 7-8 minutes.

Add 25 ml olive oil and garlic slices into the pan and fry constantly turning for 2-3 minutes. Be careful that garlic doesn’t burn.

Season with salt and white pepper. Finally add roasted walnuts, agave syrup, and chopped thyme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: