Leave a comment

Aasialaistyyppinen kurpitsakeitto – Asian Style Pumpkin Soup

Kurpitsasesongin kunniaksi haluan jakaa kanssanne todella makoisan aasialaistyyppisen kurpitsakeiton ohjeen. Keitossa on käytetty Hokkaido-kurpitsoja, joten niitä ei tarvitse kuoria, pesu riittää. Keitossa on mukava tulinen tujaus siinä käytetyn currytahnan sekä tuoreen inkiväärin ansiosta ja tulisuutta tasoittaa mukavasti kookosmaito. Tämä keitto lämmittää varmasti koleina syksypäivinä!

It’s pumpkin season, so I want to share with you a recipe for a very tasty Asian style pumpkin soup. It’s made of Hokkaido pumpkins, so you don’t need to peel them, just wash. The curry paste and fresh ginger give the soup a wonderful hotness, which is nicely smoothed by coconut milk. This soup will definitely make you warm on cool autumn days!

Reseptillä tulee noin 3 litraa keittoa (n. 10 hengelle), joten jos haluat tehdä vähemmän, jaa raaka-ainemäärät sen mukaisesti.

The recipe yields about 3 litres of soup (for approx. 10 people), so if you want to make less, just divide the measures accordingly.

DSC_0380AASIALAISTYYPPINEN KURPITSAKEITTO (n. 3 l valmista keittoa)

n. 2 kg Hokkaido-kurpitsaa (kun paloiteltuna ja siemenet poistettu)

5 keskikokoista perunaa (n. 500 g)

300 g sipulia (2 – 3 kpl koosta riippuen)

3 – 4 valkosipulinkynttä

3 rkl öljyä

1 1/2 litraa kasvislientä

2 – 3 tl currytahnaa

1 pala tuoretta inkivääriä

2 tl juustokuminaa eli jeeraa

2 prk (à 400 g) kookosmaitoa

2 tl curryjauhetta

1/2 sitruunan mehu

2 1/2 dl kivennäisvettä

mustapippuria, suolaa

Pese kurpitsat, puolita, poista siemenet ja kuutioi. Kuori ja kuutioi myös perunat (n. peukalonpään kokoisiksi paloiksi). Kuori ja raasta inkivääri.

Kuori sipulit, puolita ja leikkaa ohuiksi siivuiksi (puoliympyröiksi). Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy suuressa kattilassa ja kuullota sipuleita ja valkosipuleita öljyssä kunnes ne ovat hieman kullanruskeita.

Lisää kattilaan kasvisliemi sekä perunat. Anna kiehua hiljalleen matalalla lämmöllä n. 10 minuutin ajan. Sen jälkeen lisää kurpitsat, kookosmaito, raastettu inkivääri, currytahna ja juustokumina. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia, jonka jälkeen tarkista ovatko kurpitsat jo kypsiä eli pehmeitä. Kun kurpitsat ovat kypsiä, soseuta keitto sauvasekoittimella.

Tämän jälkeen lisää keittoon curryjauhe, sitruunamehu sekä kivennäisvesi. Mausta lopuksi mustapippurilla ja tarvittaessa lisää suolaa.

———————————————————————————————————————–

ASIAN STYLE PUMPKIN SOUP (yields approx. 3 l of soup)

approx. 2 kg Hokkaido pumpkin, when deseeded and cubed

5 middle sized potatoes (approx. 500 g)

300 g onions (2 – 3 depending on the size)

3 – 4 garlic cloves

3 tbs oil

1 1/2 l vegatable broth

2 – 3 ts curry paste

1 thumb-sized piece of fresh ginger

2 ts jeera

2 cans (à 400 g) coconut milk

2 ts curry powder

juice of 1/2 lemon

250 ml mineral water (sparkling)

black pepper, salt

Wash pumpkins, cut them into halves, take out seeds and cut into cubes. Peel and cube potatoes into approx. the size of the head of the thumb. Peel and grate fresh ginger.

Peel onions, cut into halves and slice thinly (semicircles). Peel garlic cloves and slice thinly. Heat up oil in a big pan and sauté onions and garlic until golden brown.

Add vegetable broth and potato cubes into pan. Let simmer on low heat for approx. 10 minutes. Add pumpkin cubes, coconut milk, grated ginger, curry paste, and jeera. Let simmer for approx. 20 minutes. Then check if pumpkins are soft. If yes, puree soup with immersion blender.

Add curry powder, lemon juice, and mineral water. Season with black pepper and check, if salt is needed.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: