Leave a comment

Bella Italia, ihana Verona – Bella Italia, wonderful Verona

DSC_0081 - CopyPääsin viime kuussa yllätyssyntymäpäivämatkalle Veronaan, Italiaan. Ja pääsinpähän vielä sanomaan “viime kuussa”, ei mennyt tämä postaus vielä lokakuun puolelle😉

Last month I got to go on a surprise birthday trip to Verona, Italy. I still could say “last month”, just made it before October😉

IMG_1295Ihana Mieheni, hän tietää kyllä mistä tämä tyttö tykkää! Hassua, olin juuri noin viikkoa ennen reissua mietiskellyt itsekseni mielessäni, että mitenkähän saisin mieheni suostuteltua lähtemään pienelle matkalle Italiaan😉 Hän kai luki ajatukseni…

My wonderful Husband, he knows what I like! Funnily enough, just the previous week before the trip I was thinking how to convince him to go on a short trip to Italy😉 He must have read my mind…

DSC_0030 - Copy

Piazza delle Erbe

Olimme Veronassa 3 päivää ja kyllä siinäkin ajassa ehdimme mukavasti tallustamaan ympäriinsä kaunista keskustaa upeita rakennuksia ihaillen. Aurinko paistoi koko kolme päivää ja oli todella lämmintä, joten saimme pientä pidennystä kesään.

We spent 3 days in Verona and that was enough to peacefully walk around the city center and admire the beautiful buildings. We were able to enjoy the sun all three days and it was really warm, so we got an extension to summer.

DSC_0107 - Copy

Adige-joki
River Adige

DSC_0153 - Copy

Pulut viilensivät itseään suihkulähteessä
Pigeons were cooling down in the fountain

DSC_0051 - Copy

Julian talon parveke
The balcony of Juliet’s house

DSC_0052 - Copy

Rakkaushuolissa voi kääntyä Julian puoleen…
If you have troubles in your love life, you can ask for some advice from Juliet…

IMG_1288

Lounasaika, niin saan pitää hattuni😉
Time for lunch so I can keep my hat😉

Italialainen keittiöhän ei sinällään ole mikään vegaanin ykkösvalinta, ainakaan samalla tavalla kuin useat aasialaiset keittiöt. Liha- ja kalatuotteiden lisäksi keittiössä käytetään paljon maitotuotteita eri muodoissa (mm. juustot) sekä kananmunia (tuorepasta). Onnistuimme kuitenkin löytämään muutamia kasvis/vegaaniravintoloita: La Fata Zucchina on kasvis/vegaaniravintola, jossa lähes kaikki ruoat saa myös vegaanina. Ravintolan sijainti oli hieman erikoinen, mutta ruoka oli hyvää ja paikan omistaja erittäin ystävällinen (hän siis myös tarjoili). Söimme Miehen kanssa 4 ruokalajin illallisen (29 euroa / henkilö) eli lähdimme ravintolasta massut pullollaan…

Italian kitchen as such is not the number one choice for a vegan, at least not the same way as many Asian kitchens. In addition to meat and fish the Italians use lots of dairy products in different forms (e.g. cheeses) and eggs (fresh pasta). However we were able to find some veggie/vegan restaurants: La Fata Zucchina is a vegetarian/vegan restaurant, where you can get almost all dishes also as vegan. The location of the restaurant is a bit peculiar, but the food was good and the owner was very friendly (he was also serving the tables). We both had a 4 course dinner menu (29 euros / person), so our stomachs were very full when we left the restaurant…

IMG_1306

Insalata fantasia

IMG_1307

Riso basmati tricolore
Yksinkertaista, mutta maukasta!
Simple, but tasty!

IMG_1308

Seitanpihvejä rapeiden vihannesten kera
Seitan steaks with crunchy vegetables

Universo Vegano taas oli täysin vegaani “pikaruoka”ravintola, jossa kävimme lounaalla. Ravintola oli aivan uusi, se oli ollut toiminnassa vasta kuukauden. Minä söin hampurilaisen, Mies kebabin. Sanotaan näin, että kyllähän ne söi ennenkuin selkäänsä otti, mutta ei ruoat mitään kauhean erikoisia ollut. Henkilökohtaisesti olisin kaivannut ruokiin ns. kotikeittiön tuntua. Hampurilaispihvi oli liian teollisen näköinen ja makuinen. Ja molemmissa annoksissa oli lisäksi aivan liian paljon majoneesia ja ketsuppia! Puoletkin siitä määrästä olisi ollut ihan tarpeeksi. Pikaruoka mikä pikaruoka, vaikkakin vegaania…

Universo Vegano is a 100 % vegan fast food place, where we had lunch. The restaurant was completely new, it had been operating only for a month back then. I had a hamburger, Hubby had a kebab. Let’s say that you could eat it, but the food was nothing special. Personally I was missing some “homemade” feeling in the dishes. The patty in the hamburger looked and tasted somehow too industrial. And what was a real turn off for both of us, was the amount of mayonnaise and ketchup in both dishes! Even half of the amount would have been more than enough. Well, I guess fast food is fast food, even when it’s vegan…

IMG_1328

IMG_1325

IMG_1327

Janojuomaksi löytyi alkoholitonta Mojitoa
Non-alcoholic Mojito for your thirst

IMG_1326

Valkoisia habanero chilejä kyytipojaksi, nam…
White habaneros to go with the food, yammy…

Ruokatuliainenkin “tarttui” mukaamme, musta tryffeli. Nam! Se löysi tiensä vatsoihimme itsetehdyn tuoretagliatellen ja tryffelikastikkeen muodossa. Mitäpä siitä sen enempää🙂

We also bought a nice food souvenir, a black truffel. Yammy! It found its way into our stomach in form of home-made fresh tagliatelle and truffel sauce. No need to say more about that🙂

IMG_1368Olen aina ollut italialaisen jäätelön ystävä. Myös sorbettipohjaisten, mikä tietysti on hyvä näin vegaanina. No jätskiähän piti maistella joka päivä. Kestosuosikkini on limone eli sitruunasorbetti, jonka pariksi kokeilin ensimmäiseksi mansikkasorbettia eli fragolaa. Toisella kerralla maistoin sitruunasorbettia lakritsijauheella maustettuna, mikä sinänsä oli aika mielenkiintoinen makuelämys. Mielestäni ihan jees, Mieheni mielestä yököttävää😉 Viimeisenä päivänä maistoin suklaa- ja mangosorbetteja. Se taisi olla paras yhdistelmä, aah.

I’ve always been a friend of Italian ice cream. Also sorbets, which is of course pretty good now being a vegan. Of course we had to have some ice cream every day. I’ve always loved limone, lemon sorbet. The first day I chose fragola, strawberry sorbet, with it. The next day I tasted some lemon sorbet spiced with liquirice. Hmm, quite an interesting taste. I thought it was pretty ok, Hubby thought it was disgusting😉 On the last day I had some chocolate sorbet with mango sorbet, which I think was the best combination. So good!

Jäde_B - Copy

Miehen jätski
Hubby’s ice cream

Löysimme keskustasta myös hyvän pizzapaikan, Pizzeria Du de Cope. Hotellimme respan poikien mukaan siellä tehdään aitoa napolilaista pizzaa. En ole koskaan käynyt Napolissa, joten en osaa ottaa siihen kantaa, mutta hyvää se pizza oli! Se on kyllä kumma, että Italiassa pizza tuntuu aina maistuvan hyvältä. Ei väliä, vaikka se olisi ostettu autostradan varrella sijaitsevasta pikkukuppilasta. Kai se on niin, että italialaiset vaan yksinkertaisesti osaavat tehdä pizzaa!

We also found a good pizza place in the center, Pizzeria Du de Cope. According to the guys at our hotel’s reception they make genuine Neapolitan pizza there. I’ve never been to Naples so I can’t judge that, but the pizza was good! It is amazing that pizza is always good in Italy. No matter if you buy it from a little cafe next to the autostrada. I guess it is just so that the Italians simply know how to make pizza!

Paluumatkalle junassa piti vielä leipomosta ottaa mukaan muutama focaccia, joista paras oli tällä kertaa sipulipäällysteinen🙂

For the train ride back home we bought some focaccia from the bakery in town. This time the best was the one with onions on top🙂

IMG_1330Seuraavaa Italian reissua odotellessa… Milloin se sitten tapahtuukaan.

Looking forward to our next trip to Italy… Whenever it may happen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: