Leave a comment

Pastasalaatti à la Nella – Pasta Salad à la Nella

DSC_0350Tässä kesän viimeisiin (tai syksyn ensimmäisiin) grillijuhliin sopiva ruokaisa pastasalaatti. Voit laittaa salaattiin eri raaka-aineita haluamasi määrän, tässä vain hieman suuntaviivoja. Yksinkertainen ja helppo salaatti.

Here’s a hearty pasta salad for the last barbecue of the summer (or the first of autumn). You can vary the amount of ingredients to your taste, this is only a guideline. Simple and easy to make.

PASTASALAATTI À LA NELLA (6-8 hengelle)

400 g (täysjyvä)pastaa (esim. penne, fusilli tai farfalle)

400 g kirsikkatomaatteja

35 – 40 mustaa oliivia (tai puolet vihreitä ja puolet mustia oliiveja)

10 – 15 aurinkokuivattua tomaattia (lasipurkista öljyssä)

1 pieni sipuli tai 2 – 3 kevätsipulia

8 – 10 rkl pestoa (mieluusti itse tehtyä, resepti löytyy täältä)

n. 80 g rucolaa

Keitä pasta runsaassa, suolatussa vedessä ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää, kaada pastat lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä (pysäyttää kypsymisen). Laita pastat takaisin kattilaan ja lorauta päälle hieman oliiviöljyä, jotta pastat eivät tartu kiinni toisiinsa.

Pese tomaatit ja leikkaa kahtia. Jos sinulla on kivellisiä oliiveja, poista kivet. Saat kivet helposti pois, kun pidät veitsen terää lappeella ja painat oliivia terällä murskaten sen. Tällöin kivi tulee näkyviin ja saat poistettua sen. Puolita oliivit ja laita salaattiin.

Aurinkokuivattujen tomaattien pilkkominen käy näppärästi saksilla. Voit pilkkoa ne suoraan salaattiin.

Kuori sipuli ja puolita se. Leikkaa ohuita suikaleita sipulista ja laita ne salaattiin. Jos käytät kevätsipuleita, leikkaa ne ohuiksi renkaiksi (myös vihreää varsiosaa). Sekoita salaattiainekset.

Lusikoi pesto salaatin päälle ja sekoita.

Lopuksi pese ja kuivaa rucola ja lisää salaattiin juuri ennen tarjoilua. Jos lisäät rucolan paljon ennen tarjoilua, muuttuu rucola öljyiseksi ja lehdet nuukahtavat. Nostele salaattia varovasti, jotta ainekset sekoittuvat keskenään.

PS. paistinpannulla öljyssä ja valkosipulissa paistetut herkkusienet ovat mukava lisä salaattiin. Putsaa sienet (n. 400 g) ja viipaloi tai paloittele. Kuumenna paistinpannussa 1-2 rkl oliiviöljyä ja paista sieniä kunnes suurin osa nesteistä on haihtunut pois (n. 5 minuuttia). Lisää ohueksi viipaloidut valkosipulinkynnet (1-2) ja paista hetki (lisää hieman öljyä tarvittaessa ja varo ettei valkosipuli pala). Mausta suolalla ja lorauksella balsamicoa. Lisää salaattiin (ennen rucolaa).

IMG_0803

Yhdellä piknikillä salaatti näytti tältä
On one picnic the salad looked like this

PASTASALAATTI À LA NELLA (serves 6-8)

400 g (wholegrain) pasta (e.g. penne, fusilli or farfalle)

400 g cherry tomatoes

35 – 40 black olives (you can also use half green and half black olives)

10 – 15 sundried tomatoes (in a glass jar in oil)

1 small onion or 2 – 3 scallions (spring onions)

8 – 10 tbs pesto (preferably homemade, recipe here)

approx. 80 g rocket salad (arugula)

Cook pasta in salty water according to the instructions in the package. When pasta is ready, pour into a colander and rinse with cold water (stops cooking). Put pasta back into the pan and pour some olive oil on top, this will prevent the pasta to sticking together.

Wash tomatoes and cut in halves. If you have olives with pits, remove them. You get rid of them easily so that you hold the blade of the knife parallel to the cutting board and press it on the olive. That way you will crush the olive and you can remove the pit. Halve olives and add to salad.

It’s easy to cut sundried tomatoes with scissors directly to the salad.

Peel onion and halve it. Cut thin strips and add them to salad. If you use scallions, cut them into thin rings (also some of the green part). Mix salad.

Spoon pesto on top of salad and mix.

Finally wash and dry rocket salad and add into the salad right before serving. If you add rocket salad before serving and let salad rest, leaves will become oily and droopy. Mix salad by gently lifting ingredients.

PS. mushrooms fried in olive oil and with garlic are a nice add to the salad. Clean mushrooms (approx. 400 g) and slice or cut them into chunks. Heat up 1-2 tbs of olive oil on a frying pan and fry until most liquid from the mushrooms has evaporated (approx. 5 minutes). Add thinly sliced garlic cloves (1-2) and fry for a moment (add some olive oil when needed and be careful not to burn the garlic). Season with salt and a dollop of balsamic vinegar. Add into the salad (before rocket salad).

DSC_0353

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: