Leave a comment

Marjatiikeri – Berry Tiger

DSC_0009Hyvää syntymäpäivää minulle! Juu, meikäläisellä on tänään syntymäpäivä ja sen kunniaksi leivoin itselleni kakun. Juuri sellaisen kuin halusin🙂 Tällä kerralla se oli marjatiikeri eli tiikerikakkupohja, joka on täytetty ja koristeltu soijakermavaahdolla ja karhunvatukoilla, pensasmustikoilla ja mansikoilla. Niiiiiin hyvää!

Happy birthday to me! Yes, it’s my birthday today and to celebrate it, I baked a cake for myself. Just the kind that I wanted🙂 This time it was a berry tiger. I used tiger cake (bundt cake) as the basis and I filled and decorated it with soy whipped cream and blackberries (brambles), blueberries, and strawberries. Sooooo good!

Sain itse asiassa idean tähän kakkuun jo joskus tämän vuoden alussa, mutta koska silloin ei ollut vielä saatavilla tuoreita marjoja (ainakaan kunnollisia, ei mitään tuhansien kilometrien päästä lennätettyjä mauttomia klönttejä), päätin odottaa kesää ja marjasesonkia. No sitten yhdessä kevään Glorian ruoka ja viini -lehden numerossa olikin toteutettu juuri tämä sama idea! Arvaa harmittiko, olivat varastaneet piru vie ideani😉 Se oli siis samanlainen kuin tämä versio, jonka tein Suomen lomamme aikana mökillä. Nyt syntymäpäivääni varten ajattelin jalostaa kakkua ja täyttää sen.

I actually got the idea for this cake in the beginning of the year, but as there were no fresh berries available back then (at least not proper ones, I’m not talking about the berries that are flown in from thousands of kilometers away and don’t taste really anything). So I decided to wait for the summer and the berry season. Well then in one of the issues of Glorian ruoka ja viini magazine they had done the same cake! You can imagine that I was annoyed, they stole my idea😉 It was the same kind as this version of the cake, which I made in our summer cottage during our holiday in Finland. Now for my birthday I decided to fine tune it a bit and fill it.

DSC_1326MARJATIIKERI (6-8 hengelle)

Kakkupohja:

200 g maidotonta margariinia

2 dl ruskeaa ruokosokeria

1 1/2 dl omenasosetta

1 maustemitta vaniljajauhetta (tai 2 tl vaniljasokeria)

2 tl leivinjauhetta

3 dl vehnä- tai spelttijauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl kaura- tai soijamaitoa

Täyte ja koristelu:

2 1/2 – 3 dl soijakermaa (vaahtoutuvaa)

haluamiasi marjoja (esim. karhunvatukoita, mustikoita, mansikoita, vadelmia)

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää omenasose 1/2 dl kerrallaan aina välillä vatkaten. Sekoita vaniljajauhe, vehnä- tai spelttijauhot sekä leivinjauhe erillisessä kulhossa ja sen jälkeen sekoita margariiniseokseen.

Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Lisää siihen 3 rkl kaakaojauhetta sihdattuna ja 3 rkl kasvimaitoa. Pane taikina kerroksittain voideltuun ja korppu- tai vehnäjauhoilla jauhotettuun kahvikakkuvuokaan (itse käytin irtopohjavuokaa, jonka halkaisija on n. 18 cm). Ensin vaaleaa ja sitten tummaa taikinaa. Kerroksia voi olla kaksi tai kolme. Tasoita kakun pinta ja sen jälkeen paina ja nosta haarukalla taikinaa useasta kohdasta (saa aikaan kakussa näkyvät tummat “aallot”).

Paista kakku +175 asteen lämmössä 50-60 minuuttia tai kunnes kakun keskelle työnnetty puutikku tulee ulos puhtaana (ei jää taikinaa kiinni).

Kun kakku on jäähtynyt kokonaan, halkaise se vaakasuoraan kahtia. Vatkaa soijakerma ja lisää sitä ja marjoja pohjan päälle. Laita toinen kakkupohjan pala päälle ja koristele kermalla ja marjoilla.

DSC_0021BERRY TIGER (serves 6-8)

For the bottom:

200 g non-dairy margarine

200 ml brown sugar

150 ml apple purée

1 ml vanilla powder (or 2 ts vanilla sugar)

2 ts baking powder

300 ml wheat or spelt flour

3 tbs cocoa powder

3 tbs soy or oat milk

Filling and decoration:

250 – 300 ml soy whipped cream

berries of your choice (e.g. blackberries, blueberries, strawberries, raspberries)

Whisk together soft margarine and sugar until fluffy. Add apple purée 50 ml at a time, beat after each addition. Mix together vanilla powder, baking powder and wheat or spelt flour in a separate bowl and then add into the dough.

Take 1/3 of the dough and put into another bowl. Add 3 tbs cocoa powder and oat or soy milk, and mix well. Pour the dough into a greased and floured (with bread crumbs or wheat flour) cake tin (I used a spring form with diameter approx. 18 cm). First a layer of blond and then dark dough. There can be two or three layers. Make the top of the cake even and then sink and lift a fork in several places into the dough (makes the dark “waves” in the cake).

Bake the cake in 175 degrees (C) for 50-60 minutes or until a toothpick inserted in center of cake comes out clean.

When the cake has cooled down completely, cut it horizontally into two pieces. Whip soy cream and cover the bottom with the cream. Add berries. Put the top of the cake on top. Decorate with whipped cream and berries.

DSC_0010

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: