1 Comment

Ohra-punajuurisalaatti – Barley Beetroot Salad

Jokin aika sitten olimme Miehen kanssa juhlimassa ystävämme 5-kymppisiä eräässä pienessä italialaisessa ravintolassa täällä Münchenissä. Yksi juhlamenun ruoista (jopa meille vegaaneille oli mukavasti valinnanvaraa🙂 ) oli ihastuttavan tummanpinkki ohrasalaatti, jossa oli ihana itämainen maku. Inkivääriä, limeä, korianteria – nam… Illan aikana oli pakko käydä kysymässä tiskin takaa, että mitä se piti sisällään. No, ihan kaikkia ainesosia he eivät minulle suostuneet paljastamaan, joten jouduin hieman säveltämään oman pään mukaan. Mutta mielestäni onnistuin siinä hyvin. Toivottavasti maistuu teillekin!

Some weeks ago me and Hubby went to celebrate our friend’s 50th birthday party at a nice little Italian restaurant here in Munich. One dish on the party menu (even us vegans had some choices🙂 ) was a wonderfully dark pink barley salad, with lovely Eastern flavours. Ginger, lime, coriander – yammy… During the evening I had to go and ask, what was in it. Well, they wouldn’t reveal all ingredients so I had to do some detective work. But I think I succeeded pretty well. I hope you enjoy it too!

DSC_0607Tämä ruokaisa salaatti sopii hyvin lämpimiin kesäpäiviin esim. grilliherkkujen seuraksi. Ja tietenkin myös tiistaina viettämiimme puutarhajuhliin🙂 Koko kevään nimittäin lupailimme lapsille, että sitten kun on kesällä lämmintä ja aurinkoista, pidämme puutarhajuhlat, joihin puetaan mekot yllemme, syödään herkkuja ja tanssitaan🙂 Ja kun sää on täällä ollut mikä on ollut, niin hirveästi ei ole mahdollisuuksia ollut. Mutta kun huomasimme, että säätiedotus lupaili alkuviikoksi täydellistä puutarhajuhlasäätä, päätimme ryhtyä tuumasta toimeen. “Nyt on aika irrotella, juhlatuulta puhallella, juhlalaulut lauleskella, lal-la-la-lal-lal-laa, meillä on juhlat!”

This filling salad fits great to warm summer days and you can have it e.g. with some tasty bits from the barbeque. And of course it also fit to our garden party that we had on Tuesday🙂 The whole spring we had been promising the kids that when it gets warm and sunny, we will have a garden party where we will wear dresses, eat some yummy food, and dance. Well, the weather here has been what it has been, so we haven’t had really not so many chances. But when we noticed that according to the weather forecast there was going to be perfect garden party weather at the beginning of this week, we jumped to the occation. So we partied!

DSC_0598Tällä reseptillä tulee aikamoinen läjä salaattia, joten jos teet sitä lisukkeeksi, puolita reseptissä olevat määrät.

You’ll get quite a lot of salad with this recipe, so if you want to make it as a side dish, half the amounts of the ingredients in the recipe.

OHRA-PUNAJUURISALAATTI

3 dl ohrasuurimoita

4 kpl keskikokoisia punajuuria

3 keskikokoista tomaattia (n. 350 g)

3 rkl soijakastiketta

3 rkl vettä

1 limen mehu (n. 2 rkl)

n. 10 g tuoretta inkivääriä, raastettuna

2 valkosipulinkynttä, raastettuna tai puristettuna

2 tl ruskeaa ruokosokeria

1 – 2 tl suolaa, maun mukaan

3 – 4 rkl tuoretta korianteria, hienonnettuna (lisäksi hieman koristeluun)

Keitä punajuuret kypsiksi (kokeile haarukalla tai puutikulla) ja kuori lämpiminä (tällöin kuori irtoaa parhaiten). Ota huomioon, että punajuuret kypsyvät hitaasti, joten varaa aikaa keittämiseen tai osta jo valmiiksi keitettyjä (mutta ei etikkaisia) punajuuria. Kuutioi kypsät punajuuret.

Keitä ohrasuurimot kypsiksi pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Valuta tarvittaessa ja yhdistä kuutioitujen punajuurten kanssa. Kuutioi myös tomaatit ja lisää ohra-punajuuriseokseen.

Sekoita seuraavaksi kastikkeen ainekset erillisessä pienessä kulhossa. Eli soijakastike, vesi, limen mehu, raastettu inkivääri, raastettu valkosipuli, sokeri ja suola. Sekoita hyvin ja kaada ohra-punajuuriseoksen päälle. Sekoita hyvin. Lisää viimeiseksi hienonnettu tuore korianteri ja sekoita salaattiin.

Laita salaatti hetkeksi jääkaappiin lepäämään ja viilentymään, jotta kastike marinoi muita aineksia. Voit tehdä salaatin myös jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan. Tällöin maut ovat parhaimmillaan. Koristele ennen tarjoilua tuoreella, hienonnetulla korianterilla.

———————————————————————————————————————-

BARLEY BEETROOT SALAD

300 ml pearl barley

4 middle sized beetroots

3 middle sized tomatoes (approx. 350 g)

3 tbs soy sauce

3 tbs water

juice from one lime (approx. 2 tbs)

approx. 10 g fresh ginger, grated

2 garlic cloves, grated or minced

2 ts brown sugar

1 – 2 ts salt, to taste

3 – 4 tbs fresh coriander, chopped (and some for garnish)

Cook beetroots until soft when tried with a fork or wooden stick, peel when still warm (then skin gets off easier). Remember that beetroots cook slowly, so reserve time to cook them or buy cooked ones (but not in vinegar). Dice cooked beetroots.

Cook pearl barley according to packaging. Drain if needed and mix together with beetroots. Dice tomatoes and add to barley and beetroot mix.

Mix next ingredients for sauce (soy sauce, water, lime juice, grated ginger and garlic, sugar, and salt) in a separate small bowl. Mix well and pour on top of barley and beetroot mix. Mix well. Finally add chopped fresh coriander and mix into salad.

Put salad into fridge to rest and cool down, then sauce marinates other ingredients. You can also make the salad the previous day and store it in the fridge over night. Garnish with fresh, chopped coriander before serving.

One comment on “Ohra-punajuurisalaatti – Barley Beetroot Salad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: