Leave a comment

Mansikka-raparperimuffinssit – Strawberry Rhubarb Muffins

DSC_0462

Mansikka ja raparperi ne yhteen soppii, tänään laitetaan ne yhteiseen vuokaan. Nimittäin muffinssivuokaan🙂

MANSIKKA-RAPARPERIMUFFINSSIT (12 kpl)

2 1/2 dl kauramaitoa

1 tl (omenaviini)etikkaa

1 3/4 dl ruokosokeria

3/4 dl ruokaöljyä

1 maustemitta (5 ml) vaniljajauhetta

3 3/4 dl raparperinpaloja, pieniksi paloiksi paloiteltuna

2 1/2 dl paloiteltuja mansikoita

6 dl spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1/2 tl suolaa

Putsaa mansikat ja paloittele sormenpään kokoisiksi paloiksi. Kuori raparperi ja paloittele pieniksi.

Sekoita keskikokoisessa kulhossa kauramaito, etikka, sokeri, ruokaöljy ja vaniljajauhe.

Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Lisää paloitellut raparperit ja mansikat kuiviin aineksiin ja sekoita varovaisesti niin, että raparperit ja mansikat “jauhottuvat”. Tämä estää niitä painumasta muffinssien pohjalle paistettaessa.

DSC_0447Kaada maitoseos jauhoseokseen ja sekoita kunnes juuri ja juuri sekaisin. Aseta paperiset muffinssivuoat muffinssipellille. Jaa taikina tasaisesti vuokiin siten, että jokainen vuoka on noin 2/3 täynnä.

DSC_0454Paista +200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes muffinssiin työnnettyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Anna muffinssien jäähtyä pellillä vielä n. 10 minuuttia, sen jälkeen siirrä ritilälle jäähtymään.

———————————————————————————————————————-

STRAWBERRY RHUBARB MUFFINS (yield 12 muffins)

250 ml oat milk (or other non-dairy)

1 ts (apple wine) vinegar

175 ml brown sugar

75 ml canola oil

1 pinch (5 ml) vanilla powder

375 ml rhubarb, cut into small pieces

250 ml strawberries, cut into fingertip sized pieces

600 ml spelt flour (or wheat flour)

1 tl baking powder

1/2 tl baking soda

1/2 tl salt

Clean strawberries and cut them into fingertip sized pieces. Peel rhubarb and cut into small pieces.

In a medium bowl, combine oat milk, vinegar, sugar, oil and vanilla powder, stir well.

In another bowl, mix together flour, baking powder, baking soda, and salt. Mix in rhubarb and strawberries into this dry mixture, toss to coat with light dusting of flour mixture. This prevents rhubarb and strawberry pieces sinking to the bottom.

DSC_0447Pour the wet ingredients into the dry and stir until just combined. Line muffin tin with muffin/cupcake liners. Distribute the batter evenly into the muffin tins, each liner about 2/3 full.

DSC_0454Bake in +200 degrees (C) for 20-25 minutes, until a toothpick comes out clean. Let cool in the pan for about 10 minutes, then take out and let cool down on a wire rack.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: