Leave a comment

Linguinia ja artisokkaa kermaisessa tomaattikastikkeessa – Linguini And Artichokes in Creamy Tomato Sauce

Tämän erittäin makoisan pastakastikkeen tekemisessä ei nokka kauaa tuhise. Ei muuta kuin kokkaamaan!

You won’t have to spend lots of time cooking this very tasty pasta sauce. So ready, steady, cook!

DSC_0337ARTISOKKAA KERMAISESSA TOMAATTIKASTIKKEESSA (8 hengelle)

600 g linguinia (tai spagettia)

2 tlk (à 390 g) artisokan sydämiä

1 tlk (400 g) tomaattimurskaa

6 valkosipulinkynttä

1 sipuli

3 rkl oliiviöljyä

3 rkl maidotonta margariinia

2,5 dl kasvislientä

2,5 dl kaura- tai soijakermaa

suolaa, mustapippuria (maun mukaan)

n. 15 aurinkokuivattua tomaattia, sormenpään kokoisiksi paloiksi leikattuna (kannattaa käyttää apuna saksia)

tuoretta basilikaa hienonnettuna

Valuta artisokansydämet ja leikkaa ne neljään osaan.

DSC_0322Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy ja margariini pannulla ja lisää hienonnetut sipulit. Kuullota korkealla keskilämmöllä kunnes sipulit pehmenevät hieman, n. 2-3 minuuttia. Lisää artisokan palat ja tomaattimurska. Sekoita ja keitä matalalla keskilämmöllä 8-10 minuutin ajan.

DSC_0324Lisää kasvisliemi, kerma sekä paloitellut aurinkokuivatut tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan sekä lisää hienonnettua basilikaa. Kuumenna kastike kiehuvaksi, sen jälkeen siirrä pois hellalta.

Keitä linguini al denteksi pakkauksen ohjeen mukaisesti ja valuta. Siirrä pasta suureen tarjoiluastiaan ja kaada kastike päälle. Nostele hieman, jotta pasta ja kastike yhdistyvät. Koristele tuoreella basilikalla.

DSC_0327Hyvää ruokahalua!

ARTICHOKES IN CREAMY TOMATO SAUCE (serves 8)

600 g linguini (or spaghetti)

2 cans (à 390 g) artichoke hearts

1 can (400 g) diced tomatoes

6 garlic gloves

1 onion

3 tbs olive oil

3 tbs non-dairy margarine

250 ml vegetable broth

250 ml oat or soy cream

salt, black pepper

approx. 15 sun-dried tomatoes, chopped into finger tip sized pieces (use scissors to cut)

fresh basil, chopped

Drain artichoke hearts and cut them into four parts.

DSC_0322Chop onion and garlic gloves. Heat olive oil and margarine in a large skillet and add chopped onions. Saute on high medium heat until onions soften a bit, about 2-3 minutes. Add artichoke pieces and diced tomatoes. Mix and cook on low medium heat for 8-10 minutes.

DSC_0324Add vegetable broth, cream and chopped sun-dried tomatoes. Season with salt, black pepper, and chopped fresh basil. Heat until it boils, then remove from stove.

Cook linguini until al dente according to instructions on the package and drain. Put pasta into a large bowl and pour sauce over it. Lift to combine and add some fresh basil on top.

DSC_0330Hyvää ruokahalua! As we say in Finnish🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: