4 Comments

Vegaani juustokakku-brownie ja vadelmakerma – Vegan Cheesecake Brownie With Raspberry Cream

Alkuperäinen Raspberry Cheesecake Brownie -resepti löytyy Hummingbird Bakeryn leivontakirjasta. Vegaanin “vallankumouksemme”😉 jälkeen olen kokeillut reseptiä vain kerran (joskus viime kesänä) ja silloin lopputulos ei ollut ihan toivomani. Joten viime sunnuntain äitienpäiväksi ajattelin kokeilla tätä uudelleen, nyt hieman enemmän vegaanin leipomisen maailmassa seikkailtuani ja kokeiltuani. Ja kyllä, lopputulos oli jo niin hyvä, että kehtaan laittaa reseptin tänne🙂

The original recipe for Raspberry Cheesecake Brownie is in a baking book of the Hummingbird Bakery. Since our “vegan revolution”😉 I’ve tried to make this only once (last summer) and then the result wasn’t what I had hoped for. So for last Sunday’s Mother’s Day I decided to try it again, now that I’ve explored and tried out a bit more in the wonderful world of vegan baking. And yes, the result was so good, that I decided to publish the recipe here🙂

DSC_0275VEGAANI JUUSTOKAKKU-BROWNIE JA VADELMAKERMA

Brownie-pohja:

200 g tummaa suklaata

6 1/2 rkl vettä

5 rkl pellavarouhetta

3 1/2 dl vehnä- tai spelttijauhoja

1/2 tl soodaa

3/4 tl suolaa

1 maustemitta vaniljajauhetta tai 1 1/2 tl vaniljasokeria

250 g tomusokeria

200 g maidotonta margariinia

Juustokakku-pohja:

400 g Silken-tofua (pehmeää tofua)

225 g vegaania maustamatonta tuorejuustoa

150 g tomusokeria

2 1/2 rkl sitruunamehua

1/2 maustemittaa vaniljajauhetta tai 1/2 tl vaniljasokeria

3 rkl maissitärkkelystä

Päälle:

300 ml kasvipohjaista kermavaahtoa

2 – 3 rkl tomusokeria (maun mukaan, kasvipohjaiset kermavaahdot ovat itsessään jo makeita)

150 g tuoreita vadelmia (voit käyttää myös pakastevadelmia, silloin sulata ja valuta ylimääräinen neste pois ennen käyttöä)

Brownie-pohjan valmistus:

Sulata suklaa brownie-pohjaa varten. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja sulata se joko kuumentamalla (hetki kerrallaan ja välillä kunnolla sekoittaen) mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Älä polta!

Sekoita vesi ja pellavarouhe ja anna seisoa n. 10 minuuttia. Sekoita tällä aikaa jauhot, sooda, suola ja vaniljajauhe erillisessä kulhossa.

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri sähköisellä käsivatkaimella. Lisää turvonnut pellavarouhe margariini-sokeriseokseen kolmessa erässä, välillä kunnolla sekoittaen. Tässä vaiheessa massa muuttuu hieman “venyväksi”, niin kuuluukin. Kun olet lisännyt ja sekoittaen loputkin pellavarouheesta, lisää jauhoseos massaan ja sekoita. Tässä vaiheessa puulasta on paras työväline.

Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja sekoita hyvin. Kaada brownie-taikina leivinpaperilla voideltuun vuokaan (n. 25 x 20 cm).

DSC_0255Juustokakkupohjan valmistus:

Sekoita Silken-tofu ja vegaani tuorejuusto sileäksi massaksi. Voit käyttää esim. käsivatkainta tai sauvasekoitinta. Lisää tomusokeri ja sekoita. Lisää sitruunamehu, vaniljajauhe ja maissitärkkelys. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan brownie-pohjan päälle. Tasoita.

DSC_0256Paista juustokakku-browniepohjaa uunissa +190 asteessa n. 45-60 minuuttia tai kunnes juustokakkutaikinan pintaa tuntuu sormella koskettaessa kiinteältä ja pinta on kullankeltainen väriltään. Paistoaika riippuu siitä, kuinka suuri käyttämäsi vuoka on eli kuinka paksu juustokakku-browniepohja on. Jos vuokasi on suurempi kuin n. 25 x 20 cm, vähennä paistoaikaa. Silloin myös pohjasta tulee ohuempi. Jos pohja alkaa tummua liikaa paiston aikana, mutta ei ole tarpeeksi kypsä, peitä vuoka leivinpaperilla. Kun pohja on kypsä, ota pois uunista ja anna jäähtyä.

Pohjan jäähdyttyä kokonaan laita vuoka jääkaappiin vähintään 2 tunniksi, mielellään yön yli.

Vadelmakerma valmistus:

Ennen tarjoilua vatkaa kasvipohjainen kermavaahto kulhossa tomusokerin ja vadelmien kanssa, kunnes vaahto on kiinteää. Nosta juustokakku-browniepohja pois vuoasta tarjoiluastiaan tai -lautaselle. Levitä vadelmakerma pohjan päälle tasaisesti. Koristele tuoreilla vadelmilla tai esim. suklaahipuilla.

DSC_0281VEGAN CHEESECAKE BROWNIE WITH RASPBERRY CREAM

For brownie:

200 g dark, non-dairy chocolate

6 1/2 tbs water

5 tbs (golden) flax meal

350 ml wheat or spelt flour

1/2 ts baking soda

250 g confectioners’ sugar

3/4 ts salt

1 pinch (5 ml) vanilla powder or 1 1/2 ts vanilla sugar

200 g non-dairy margarine

For cheesecake:

400 g Silken tofu (soft tofu)

225 g vegan natural cream cheese

150 g confectioners’ sugar

2 1/2 tbs lemon juice

1/2 pinch (2,5 ml) vanilla powder or 1/2 ts vanilla sugar

3 tbs corn starch

Raspberry topping:

300 ml non-dairy whipping cream

2 – 3 tbs confectioners’ sugar (to taste, as non-dairy whipping creams are quite sweet as they are)

150 g (fresh) raspberries (if you use frozen raspberries, thaw and drain properly in order to get rid of extra liquid)

For the brownie:

Chop chocolate into small pieces and melt it either in the microwave oven (careful that it doesn’t burn: reduce the power and only short moments at a time, also mix in between) or in a heatproof bowl over a pan of simmering water (don’t let the bowl touch the water).

Mix water and flax meal and let rest for about 10 minutes. In the meanwhile mix flours, baking soda, salt, and vanilla powder in a separate bowl.

Beat soft margarine and sugar with a handheld electric mixer. Add flax meal into the mixture in three parts, mix properly in between and scrape any unmixed ingredients from the side of the bowl with a rubber spatula after each addition. At this point the batter will become a bit gluey and elastic, this is how it’s suppose to be. After you have added and mixed all the flax meal, add flour mixture into the batter and mix. At this point a wooden spatula is the best tool.

Finally add melted chocolate and mix well. Pour brownie batter into a form covered with parchment paper (approx. 25 x 20 cm).

DSC_0255For the cheesecake:

Beat Silken tofu and vegan cream cheese with a handheld electric mixer or an immersion blender until smooth. Add confectioners’ sugar and mix. Add lemon juice, vanilla powder, and cornstarch. Mix well and spoon on top of the brownie and smooth over with a palette knife.

DSC_0256Bake in +190 degrees (C) for approx. 45-60 minutes, or until the cheesecake is firm to touch and light golden around the edges. Baking time depends on the size of the form you’re using, meaning how thick the cheesecake brownie bottom is. If your baking form is bigger than approx. 25 x 20 cm, reduce the baking time. Then the bottom will also be thinner. If cheesecake becomes too dark while baking, but it’s not baked yet, cover with a parchment paper. When the bottom is baked, remove from oven and leave to cool completely.

Then cover and refrigerate for at least 2 hours, or overnight if possible.

For the raspberry cream topping:

Before serving, put the vegetable whipping cream, confectioners’ sugar and raspberries into a bowl and beat with a handheld electric mixer until firm but not stiff. Lift the brownie out onto a serving plate or dish. Spread the topping evenly over the brownie and decorate with fresh raspberries or e.g. chocolate chips.

DSC_0281

4 comments on “Vegaani juustokakku-brownie ja vadelmakerma – Vegan Cheesecake Brownie With Raspberry Cream

  1. Hyvää ruokahalua!

  2. Oi tää on niin ihana ohje, mulla on kans tuo kyseinen kirja🙂 Juuri pohdiskelin, tekisinkö tämän vai jonkun muun “juusto”kakun vegaanina, ja tämä pisti silmään googlesta!🙂 Pitääpäs kokeilla tänään, vegaani lokakuu nimittäin menossa….. Onko oikeesti lähellekään yhtä hyvää kuin alkuperäinen versionsa, menee nimittäin lihansyöjille tarjolle😉

    • Moi Piia!

      Kiva, että löysit tänne. Makuasioistahan on turha kiistellä (ainakin niin ne väittää😉 ), mutta kyllä tämä on meillä tehnyt hyvin kauppansa kaikille. Eli sekä vegaaneille ja kasvissyöjille että myös “lihansyöjille”🙂 Ja mielestäni maun puolesta pääsee kyllä aika lähelle alkuperäistä, mitä nyt tietysti se munamainen maku (varsinkin juustokakkutaikinasta) jää puuttumaan. Itse en sitä kyllä kaipaakaan. Mukavia leivontahetkiä ja toivottavasti maistuu kaikille!

      Terkuin,
      Nella

      • Kiitos vastauksesta:) Niin, no itsekkään en tykkää jos kananmuna maistuu liikaa ja pyrin sitä muutenkin välttämään. Kiva, kun löytyi valmis ohje eikä tarvi alkaa itse soveltamaan, kiitos😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: