Leave a comment

Itsetehty granola – Homemade Granola

En yleensä ole aamuisin makean ystävä, mutta silloin tällöin rapea ja makea myslityyppinen seos, eli granola, maistuu minullekin. Lapsethan pitävät tästä tietenkin, makeaa kun on😉

Usually I don’t feel like eating anything sweet in the mornings for breakfast, but once in a while I also enjoy a bit of a crisp and sweet muesli type of mixture, namely granola. Of course kids love this, as it is sweet😉

DSC_0246ITSETEHTY GRANOLA

4 rkl auringonkukkaöljyä

2 rkl agavesiirappia (agavenektaria)

100 g ruskeaa ruokosokeria

hyppysellinen jauhettua kanelia

120 g spelttihiutaleita

120 g kaurahiutaleita

100 – 150 g manteleita, karkeasti hienonnettu

100 – 150 g saksan- tai pekaanipähkinöitä, karkeasti hienonnettu

Kuumenna uuni +180 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti 2 ruokalusikallisella auringonkukkaöljyä. Sekoita speltti- ja kaurahiutaleet sekä karkeasti hienonnetut pähkinät ja levitä ne tasaisesti leivinpaperin päälle.

DSC_0183Kuumenna 2 ruokalusikallista auringonkukkaöljyä, agavesiirappi, ruokosokeri ja kaneli paistinpannulla. Kun sokeri on sulanut, kaada seos hiutale-pähkinäseoksen päälle pellille ja sekoita hyvin (käytä apuna esim. kahta lusikkaa tai paistinlastaa). Paahda uunissa n. 15 minuutin ajan tai pidempään, kunnes granolaseos on hieman rapeaa ja kullanruskeaa. Paistoaika riippuu siitä, kuinka paksu kerros pellillä on granolaa. Jos haluat tehdä reseptin esim. kaksinkertaisena, paahda granola kahdessa erässä. Tällöin lopputulos on rapeampaa. Ota pois uunista ja laita sivuun jäähtymään.

Kun granola on täysin jäähtynyt, säilytä sitä ilmatiiviissä astiassa. Tarjoile esim. luonnonjogurtin ja marjojen tai hedelmien kanssa tai käytä jälkiruoissa.

HOMEMADE GRANOLA

4 tbs sunflower oil

2 tbs agave syrup (agave nectar)

100 g brown sugar

pinch of ground cinnamon

120 g spelt flakes

120 g oatmeal flakes

100 – 150 g almonds, coarsely chopped

100 – 150 g walnuts or pecan nuts, coarsely chopped

Preheat the oven to +180 degrees (C). Cover a baking tray with a parchment paper. Lightly oil the paper with 2 tbs of sunflower oil. Mix together the spelt and oatmeal flakes and nuts and spread them evenly over the parchment paper on a baking tray.

DSC_0183

Warm 2 tbs of the sunflower oil, agave nectar, sugar and cinnamon together in a saucepan. Pour over the flakes & nuts mix on the baking tray and toss well together (use e.g. two spoons or spatulas) to coat all the dry ingredients. Roast in the oven for approx. 15 minutes or longer, until the mixture is crisp and golden brown. Roasting time will depend on how much granola you have on the tray (how thick the layer is). If you e.g. want to do double the amount of granola, roast it in two goes. Then the result is crispier. Set aside to cool.

When granola is cooled, store in an airtight container. Serve e.g. with yoghurt and berries or fruits, or use in desserts.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: