2 Comments

Munakoiso-pinjansiemen penne – Penne with Aubergine and Pine Nuts

Uusimman Cook Vegetarian -lehden kannessa oli herkullisen näköinen pasta. Kun luin reseptistä, että siihen tulee munakoisoa ja pinjansiemeniä, tiesin että sen on pakko olla hyvää. Ja omien pienten muokkausteni jälkeen siitä tulikin erittäin hyvää 😉

There was a delicious looking pasta dish on the cover of the newest Cook Vegetarian magazine. And when I read the recipe and it had aubergine and pine nuts in it, I knew it had to be good. And after my small modifications it was very good 😉

DSC_0130

Aloita valmistelut jo hyvissä ajoin, sillä munakoisokuutioita liotetaan tunti suolavedessä, joten ihan sormia napsauttamalla tämä ruoka ei valmistu. Vaikkakin olen aika varma siitä, että ihan perinteinen “itkettäminen” toimii myös. Eli suolaa kuutiot ja laita paino, esim. lautanen, n. 20 minuutiksi päälle. Sen jälkeen huuhtele ja kuivaa.

Start the preparations early enough as the aubergine cubes are soaked in salty water for an hour. So this is not exactly a 20 minute dish, though it really doesn’t require that much work. Although I’m quite sure that if you salt the cubes and leave them under a weight (e.g. a plate) for about 20 minutes, then rinse and dry, they will turn out fine.

Ruoassa käytetyn chilin ansiosta siinä on mukava pieni polte. Poistin chileistä siemenet, koska käyttämäni chilit olivat aika tulisia muutenkin ja lasten vuoksi en halunnut ruoasta liian tulista. Jos siis haluat enemmän potkua, lisää myös chilin siemenet.

Chili gives this dish a nice little burn. I removed the seeds, as the chilies that I used were quite hot anyway and because of the kids I didn’t want to food to be too hot. If you want hotter, add the seeds too.

MUNAKOISO-PINJANSIEMEN PENNE (6 hengelle)

700 – 800 g munakoisoa, kuutioituna

1 1/2 dl oliiviöljyä

3 valkosipulinkynttä, ohuiksi viipaleiksi leikattuna

6 rkl tomaattipyreetä

50 g pinjansiemeniä

2 pientä punaista chilipalkoa, ohuiksi renkaiksi leikattuna (poista siemenet, jos haluat pastasta miedon tulista)

40 mustaa oliivia, poista siemenet ja puolita oliivit

reilu kourallinen basilikanlehtiä, hienonnettuna

suolaa ja mustapippuria maun mukaan

500 g Penne-pastaa

Leikkaa munakoisot pieniksi (n. peukalonpään kokoisiksi) kuutioiksi ja laita ne kulhoon. Lisää vettä niin, että kuutiot ovat vedessä. Lisää suolaa (n. 1-2 tl) ja sekoita. Kuutiot nousevat pinnan yläpuolelle, joten laita esim. lautanen päälle painoksi. Liota kuutioita suolavedessä tunnin ajan. Sitten valuta, purista vesi pois ja taputtele kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla (ilman öljyä) kunnes ne ovat kullanruskeita. Älä polta! Laita pinjansiemenet pieneen kulhoon ja laita sivuun.

Kuumenna öljy pannussa. Lisää munakoisokuutiot ja paista 2-3 minuuttia. Lisää valkosipuliviipaleet ja paista kunnes munakoisot saavat hieman väriä. Lisää tomaattipyree, chili ja oliivit ja paista miedolla lämmöllä n. 10 minuutin ajan tai kunnes munakoisot ovat pehmeitä. Jos seos on liian kuivaa, lisää hieman vettä.

Jos haluat pinjansiemenistä hieman pehmeitä, voit lisätä ne tomaattipyreen, chilin ja oliivien kanssa yhtä aikaa. Jos taas haluat niiden olevan mukavan rouskuvia (niin kuin minä ;-) ), lisää ne vasta ennen tarjoilua. Joko pastan päälle tai sekoita pastan sekaan.

Lisää lopuksi hienonnetut basilikanlehdet ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja tarpeen mukaan suolalla.

Keitä Penne-pasta paketissa olevan ohjeen mukaisesti kunnes pasta on al dente. Valuta ja sekoita hyvin kastikkeen kanssa. Tarkista vielä, tarvitseeko ruokaan lisätä suolaa tai mustapippuria. Buon appetito!

DSC_0133

PENNE WITH AUBERGINE AND PINE NUTS (serves 6)

700 – 800 g aubergine, cubed

150 ml olive oil

3 garlic cloves, thinly sliced

6 tbs tomato paste/puree

50 g pine nuts

2 small red chilies, cut into thin rings (take out the seeds, if you want the pasta to be mildly hot)

40 black olives, pitted and halved

generous handful of basil leaves, chopped

salt and black pepper, to taste

500 g Penne

Cut aubergines into small (about thumb sized) cubes and put them into a bowl. Add water so the cubes are covered. Add 1-2 ts of salt and mix. Cubes will float, so put a weight on them, e.g. a plate. Leave for an hour, then drain, squeeze out water and pat dry with kitchen paper or towel.

Roast pine nuts on a dry pan (without oil) until golden brown. Don’t burn! Put pine nuts into a small bowl and set aside.

Heat oil in a pan. Add aubergine cubes and fry for 2-3 minutes. Add garlic slices and fry until aubergines are a bit brown. Add tomato paste, chilies, and olives and fry on low heat for about 10 minutes or until aubergines are soft. Add some water if the mixture is too dry.

If you want pine nuts to be a bit soft, add them at the same time as tomato paste, chili, and olives. On the other hand, if you want them nice and crunchy (as I do 😉 ), add them only before serving. Either on top or mix it with pasta.

In the end add chopped basil leaves and mix. Season with salt and pepper to taste.

Cook pasta according to the instructions on the package until al dente. Drain and mix well with sauce. Check once more if more salt and/or black pepper is needed. Buon appetito!

Advertisements

2 comments on “Munakoiso-pinjansiemen penne – Penne with Aubergine and Pine Nuts

 1. Hmmm, tämä on varmasti namia! Mutta kerro vielä, laitoitko pinjansiemenet lopuksi lisukkeeksi annoksen päälle vai sekoititko jossain vaiheessa kastikkeeseen?

  • Moikka Henna!

   Kappas, mulla oli sellainen tunne, että jotain tuosta unohtui. Ja tuohan se oli 🙂 Hyvä kun huomasit, lisään sen ohjeeseen. Jos haluat pinjansiemenistä hieman pehmeitä, voit lisätä ne samalla kun tomaattipyreen, chilin ja oliivit ja keitellä sen n. 10 minuuttia. Jos taas haluat niiden olevan mukavan rouskuvia (niin kuin minä 😉 ), lisää ne vasta ennen tarjoilua. Joko pastan päälle tai sekoitat pastan sekaan.

   Terkuin,
   Nella

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: