Leave a comment

Aloo Gobi

Taas on meillä tehty intialaista🙂 Aloo Gobi tehdään perunoista, kukkakaalista ja tietenkin ihanasta mausteseoksesta. Valitettavasti kuvan ottaminen unohtui taas kaikessa hässäkässä, mutta lupaan laittaa tänne kuvamateriaalia kun teen tätä uudelleen. Siihen ei varmastikaan mene kauaa…

We had some Indian again🙂 Aloo Gobi is made with potatoes, cauliflower and naturally a wonderful mixture of spices. Unfortunately I forgot to take a photo, but I promise to put one here when I make it again. That won’t take too long…

ALOO GOBI (2-4 hengelle)

5 dl kukkakaalia (pieniksi kukinnoiksi leikattuna)

3 keskikokoista perunaa (peukalonpään kokoisiksi paloiksi kuutioituna)

peukalonpään kokoinen pala inkivääriä, raastettuna

3 tl jauhettua korianteria

1/4 tl kurkumaa

1/4 tl cayenne-jauhetta (chilijauhekin käy)

3 rkl vettä

3 rkl öljyä

hyppysellinen asafetida-jauhetta (ilmankin tulee maukasta)

1/2 tl juustokuminan siemeniä

2 punaista chiliä, pitkittäissuunnassa ohuiksi suikaleiksi leikattuna (ota pois siemenet, jos et halua kovin tulista)

2 laakerinlehteä

1 tl suolaa (maun mukaan)

2 rkl tuoretta korianteria, silputtuna

3/4 dl vettä tarvittaessa

2 dl (pakaste)herneitä

Sekoita pienessä kulhossa raastettu tuore inkivääri, jauhettu korianteri, cayenne (tai chili) jauhe, kurkuma ja 3 rkl vettä. Sekoita “tahnaksi”.

Kuumenna korkealaitaisessa (tarvitset myös kannen) paistinpannussa, kasarissa tai kattilassa öljy. Testaa juustokuminan siemenellä, milloin öljy on tarpeeksi kuumaa. Kun siemen rasahtaa heti, on öljy valmis. Lisää asafetida-mauste ja juustokuminan siemenet. Kun siemenet ovat rasahtaneet, lisää laakerinlehdet ja suikaloidut chilit ja sekoita muutaman sekunnin ajan.

Lisää mausteseos pannulle ja sekoita minuutin ajan kunnes mausteet erkanevat öljystä. Lisää kukkakaalit, perunat sekä 2 rkl vettä ja suola. Sekoita hyvin. Peitä kannella ja kypsennä keskilämmöllä 15-20 minuutin ajan, kunnes kukkakaalit ja perunat ovat kypsiä. Sekoita seosta varovasti 3-4 minuutin välein.

Jos käytät pakasteherneitä, sulata ne ja lisää kypsymisen loppuvaiheessa. Lopuksi lisää tuore silputtu korianteri. Sekoita ja anna hautua vielä minuutin ajan kannen alla. Tarkista suolan määrä ja lisää tarvittaessa.

Tarjoile Aloo Gobi haluamasi intialaisen leivän kanssa.

——————————————————————————————————————–

ALOO GOBI (serves 2-4 people)

500 ml cauliflower (cut into small florets)

3 medium potatoes (cubed into bite sized pieces)

a thumb sized piece of ginger, shredded

3 ts coriander powder

1/4 ts turmeric

1/4 ts cayenne pepper powder (chili powder will also do)

3 tbs water

3 tbs oil

pinch of asafetida powder (you can manage also without, if you don’t have it)

1/2 ts cumin seeds (jeera)

2 red chillies, cut lengthwise in slices (take out the seeds if you don’t want the dish to be so hot)

2 bay leaves

1 ts salt (to taste)

2 tbs of chopped coriander (cilantro)

75 ml water, as needed

200 ml (frozen) green peas

To make a paste, mix the shredded ginger, coriander powder, cayenne pepper (or chili) powder, turmeric, and 3 tbs of water in a small bowl.

Heat the oil in a sauce pan or a pan (you will also need a lid). Test the temperature of the oil with one cumin seed. If the seed cracks immediately, the oil is ready. Add asafetida powder and cumin seeds to the oil. After the seeds have cracked, add the bay leaves and sliced chillies and stir for a few seconds.

Next, add the spice paste and stir for a minute until spices start leaving the oil. Add cauliflowers, potatoes, 2 tbs of water and salt. Mix well. Cover the pan and let it cook on medium heat for about 15-20 minutes until the vegetables are tender. Stir gently every 3-4 minutes.

If you use frozen green peas in the dish, defrost them and add them into the mixture in the end of the cooking time. Lastly, add fresh chopped coriander (cilantro). Mix and cover for a minute. Adjust salt to your taste.

Serve Aloo Gobi with some Indian bread of your choice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: