Leave a comment

Ruokatarinoita New Yorkista, osa 2 – Food Stories from New York, Part 2

DSC_0325 - Copy

Ja sitten elämän makeaan puoleen… Vegaanileipomoitakin on Manhattanilla muutamia, maistelimme niistä kahden antimia. Olin aiemmin lukenut paljon BabyCakes NYC -leipomosta, jonka tuotteet eivät ole vain vegaaneja, vaan myös suurelta osin gluteenittomia eli hyvä paikka niille, joilla on allergioita. Söin kahvilassa vaniljacupcakesin, joka oli kyllä herkullinen. Nam, heidän kuorrutustaan on pakko joskus kokeilla, oli nimittäin sen verran ihanan samettista.

Now to the sweet side of life… There are a few vegan bakeries also in Manhattan, we tried out two of them. I had read a lot about BabyCakes NYC, where the products are not only vegan but also mostly gluten-free. In other words, very good place for those with allergies. I had a vanilla cupcake, which was delicious. Yammy, I definitely have to try out their frosting, it was so wonderfully velvety.

DSC_0157 - Copy

Mies otti gluteiinittoman suklaakakun (ei allergioiden vuoksi, mutta hän vaan rakastaa suklaakakkuja), joka oli meille molemmille pettymys. Varmasti he olivat tehneet parhaansa, mutta kakun koostumus (mureni) ja maku (jotenkin tunkkaisen makuinen) eivät todellakaan säväyttäneet meitä. Ymmärrän toki, että gluteiinittomasti leipominen on oma taiteenlajinsa ja vaikea sellainen, mutta luulisin heidän tehneen todella paljon tuotekehitystyötä ja kokeilleen jos jonkinlaisia yhdistelmiä ja jauhoja. Näin ollen odotin parempaa, varsinkin maun suhteen.

Hubby ordered a glutein-free chocolate cake (not that he has any allergies, but he just loves chocolate cakes), which was a disappointment to us both. I’m sure they had done their best, but the consistency of the cake (it crumbled) and the taste (somehow stuffy) didn’t really turn us on. I’m well aware of that baking glutein-free is an art form of its own and a difficult one, but I assume they did a lot of product development and tried all kinds of combinations and flours. So I expected something tastier.

DSC_0156 - Copy

Blossom Bakery taas oli BabyCakesiin verrattuna mielestäni omaa luokkaansa. Heiltä maistelimme croissanteja, viittä erilaista cupcakesia (vaniljaa vaniljakuorrutteella, suklaata vaniljakuorrutteella, black bottomia, red velvetiä ja porkkanaa), suklaahippukeksejä suklaakakkua. Eli todellakin maistelimme antaumuksella (tosin useammalle päivälle jaettuna)😉 Täytyy sanoa, että kaikki olivat hyviä, mutta mielestäni ylivoimainen ykkönen oli suklaakakku. Siellä oli välissä ja päällä ihanaa suklaista massaa, joka mielestäni oli hieman suolaista. Siis ihana makean ja suolaisen yhdistelmä. Nyt vaan kotikeittiöön kokeilemaan, osaanko jäljitellä sitä🙂 Kun en hölmö ottanut siitä kuvaakaan (taisikin olla sitten yksi niistä harvoista…)!

In my opinion Blossom Bakery was in the league of their own compared to BabyCakes NYC. We bought croissants, five different cupcakes (vanilla with vanilla frosting, chocolate with vanilla frosting, black bottom, red velvet and carrot cupcakes), chocolate chip cookies, and chocolate cake from them. And we enjoyed them with pleasure (divided to a couple of days)😉 I must say that all of them were good, but my favourite was definitely the chocolate cake. It had some lovely chocolaty paste inside and on top, which to me tasted a little salty. So a wonderful combination of sweet and salty. Now I have to do some tests in my kitchen to see if I can copy it🙂 Stupid me, I didn’t even take a photo of it (I guess it was one of the few ones…)

IMG_0101 - Copy

Kävimme tietysti myös Magnolia Bakery -leipomossa, joka on cupcakesien (tai kai suomeksi kuppikakkujen) alkulähde. Yksi leipomon perustajista kehitti/keksi ne 90-luvun puolivälin tienoilla ja siitä lähtien ne ovat levinneet ympäri maailmaa. Leipomo sisustus oli minun makuuni, sopivan epäjärjestyksessä oleva ja “karu”🙂

We, of course, also visited one more famous bakery, Magnolia Bakery, which is the original source of cupcakes. One of the founders of the bakery invented them in the mid of the 90s and since then they have spread all over the world. I liked the interior of the bakery, it was nicely unorganized and rough🙂

DSC_0318 - Copy

DSC_0320 - Copy

DSC_0322 - Copy

DSC_0323 - Copy

DSC_0324 - Copy

Maistoimme myös muutamaa heidän cupcakesiaan (vaikka eivät olekaan vegaaneja, mutta saimme niitä tekemällämme The Sex And The City -kierroksella), mutta valitettavasti ne eivät olleet minun ja Mieheni makuun ollenkaan. Aivan älyttömän makeita pommeja ja kuorrutuksen epäluonnollinen värikään ei houkutellut syömään loppuun. Joten loput cupcakeseistämme löysivät loppusijoituspaikkansa yleisestä roskakorista.

We also got a taste of their cupcakes (although they’re not vegan, but we got them during The Sex And The City tour that we did), but unfortunately they weren’t to mine or Husband’s taste at all. They were ridiculously sweet bombs and the artificial colour of the frosting didn’t really tempt us to finish the cupcakes. So the rest of our cupcakes found their end location in a public bin.

Cupcakeseja sai New Yorkissa joka puolelta, kuten näkyy.

You were able to get cupcakes everywhere in New York, as you can see.

DSC_0361 - Copy

Leivontapuolelta mukaan tarttui innostus testailla erilaisia kuorrutuksia sekä itsetehtyjä croissanteja. Olen tehnyt vegaaneja croissanteja aiemminkin ja ne olivat aika hyviä. Mutta ainahan löytyy parantamisen varaa, vai kuinka?

From baking side I definitely want to test some frostings and self-made croissants. I’ve done vegan croissants also before and they were actually pretty good. But there’s always room for improvent, isn’t there?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: