Leave a comment

Ruokatarinoita New Yorkista, osa 1 – Food Stories from New York, Part 1

Vietimme Miehen kanssa tammikuun alussa viikon New Yorkissa, Manhattanilla. Vegaanin paratiisi🙂 Olin todellinen ruokaturisti ja näpsinkin reilusti kuvia ruoka-annoksistamme. Ja keräsin tietysti ideoita omaan keittiööni. Kotiin palattuamme päätin, että seitania tullaan näkemään ja maistelemaan keittiössäni tästä lähtien paljon enemmän kuin aiemmin. Jäljittelinkin jo Blossomissani syömääni pääruokaa, Portviiniseitania, ja täytyy sanoa, että ei se kotoinenkaan versio ollut yhtään hullumpi. Resepti seuraa…

Me and Husband spent a week in New York, Manhattan, in the beginning of January. A vegan paradise🙂 I was a proper little food tourist and took lots of pics of the dishes that we had. And of course gathered some ideas for my own kitchen. Our trip definitely inspired me to use more seitan in my kitchen. I already imitated the main course that I had at Blossom, Port Wine Seitan, and I have to say that it wasn’t too bad at all. Recipe will follow…

DSC_0014 - Copy

Muutama Cosmopolitan-drinksukin oli maisteltava…
I had to have a couple of Cosmopolitans…

Tosiaan, vegaaniravintoloiden (tai vegaaniystävällisten) ja -leipomoiden määrä New Yorkissa ja erityisesti Manhattanilla oli riemastuttava. Ei niitä nyt ihan joka korttelissa ole (toisin kuin Starbucks-kahviloita…), mutta ei siellä kyllä täytynyt tyytyä yhteen, kahteen tai kolmeenkaan ravintolaan. Oli kerrankin varaa mistä valita. Jos kiinnostaa, tsekkaapa Vegan Restaurant Guide to New York City 2013.

As said, the number of vegan (or vegan friendly) restaurants and bakeries in New York and especially in Manhattan was delightful. You don’t see them in every street corner (as Starbucks…), but you definitely had more options than one, two or even three restaurants. If you’re interested, check out Vegan Restaurant Guide to New York City 2013.

Kävimme neljässä “kunnon” vegaaniravintolassa: Candle 79, Francia Vegan Cafe, Wild Ginger ja Blossom. Ruoka oli kaikissa niissä todella hyvää, mutta voiton vei minun mielestäni Blossom.

We ate in four 100 % vegan restaurants: Candle 79,   Francia Vegan CafeWild Ginger and Blossom. Food was delicious in all of the places, but the winner for me was Blossom.

BLOSSOM

Alkuruoaksi söin salaatin, jossa oli karamellisoituja saksanpähkinöitä, tofukrutonkeja, grillattua päärynää ja salottivinaigrette, Mies tilasi päivän keiton. En kyllä nyt muista mitä se oli (oli kyllä hyvää sekin…).

As a starter I had Field Greens (candied walnuts, tofu croutons, grilled pears, shallot vinaigrette), Husband ordered the Soup of the Day. But I can’t remember what it was (though it was tasty…).

IMG_0112 - Copy

Pääruoaksi Portviiniseitania (pannulla paistettuja seitanpaloja portviini-herkkusienikastikkeessa, valkosipuliperunasosetta tempurasipulissa sekä kuullotettua pinaattia). Miehen lautaselta löytyi päivän erikoinen, jossa oli Dijon-sinapilla kuorrutettua seitania, palsternakka-perunasosetta, pekaanipähkinöitä ja vihreää tankoparsaa.

As an entree I had Port Wine Seitan (pan-seared seitan cutlets, port wine & mushroom sauce, garlic mashed potatoes, tempura onion, sautéed spinach). On Husband’s plate there was Dijon crusted seitan with parsnip potato puree, pecan nuts and green asparagus.

IMG_0113 - Copy

IMG_0115 - Copy

Viimeistelin päivällisen Blossomin juustokakulla.

I finished the dinner with Blossom Cheesecake.

IMG_0121 - Copy

Tähän vielä lisäksi hyvää italialaista punaviiniä (tosin jouduimme lähettämään ensimmäisen pullon takaisin korkkivian vuoksi). Voilà – mitä muuta voi kaivata?

To that we added a bottle of nice Italian red wine (though we had to send the first bottle back, because it was corky). Voilà – what else do you need?

CANDLE 79

Hyvä kakkonen oli Candle 79, jossa söimme ensimmäisenä iltanamme kälyni ja miehensä kanssa. Jaoimme kaksi alkuruokaa (Angel’s Nachos: maissilastuja, “mozzarellaa”, tomaattia, guacamolea, pintopapuja, chiligrillattua seitania, salsaa, tofuhapankermaa ja salaattia, sekä päivän alkupalan, jossa oli mm. oliiveja, artisokkaa ja kikherneitä).

Candle 79, where we had dinner on our first night with my sister-in-law and her husband, was a great runner-up. We shared two starters amongst us (Angel’s Nachos: corn chips, “mozzarella”, tomatoes, guacamole, refried pinto beans, chili-grilled seitan, salsa, tofu sour cream, romaine lettuce, and starter of the day with e.g. olives, artichokes and chick peas).

DSC_0007 - Copy

Pääruoaksi otin päivän erikoisen, jossa oli seitanpaloja ja grillattuja portobelloja.

Then I had a special entree of the day with seitan and grilled Portobello mushrooms.

DSC_0009 - Copy

Mies söi Spaghettia ja vehnäpyöryköitä (tryffelitomaattikastiketta, paahdettua valkosipulia, pinaattia ja cashew-parmesaania) ja kälyni mies Seitan Piccatan (kermaista pinaattia, grillattuja perunakakkuja, osterivinokkaita ja sitruuna-kapriskastiketta).

Hubby had Spaghetti with Wheat Balls (truffled tomato sauce, roasted garlic, spinach, cashew parmesan) and my sister-in-law’s husband Seitan Piccata (creamed spinach, grilled potato cake, oyster mushrooms, lemon-caper sauce).

DSC_0010 - Copy

DSC_0011 - Copy

Kälyni tilasi Kokin päivän pastan, jossa oli mm. parsaa ja herkkusieniä. Valitettavasti annos ei ihan vastannut odotuksia. Mutta mutta, mikäs tämän kaiken jälkeen tulee? No tietysti jälkiruoat🙂 Minulle Meksikolainen suklaabrownie ja kälylleni Cannoli suklaahippu-vaniljakermatäytteellä, kookosjäätelöä ja suklaakastiketta.

My sister-in-law had Chef’s daily cut pasta with e.g. broccoli and mushrooms. Unfortunately the dish didn’t quite live up to the expectation. But but but, what comes next? Of course desserts🙂 For me a Mexican Chocolate Brownie and for my sister-in-law Cannoli with chocolate chip-vanilla cream filling, coconut ice cream, and chocolate drizzle.

DSC_0015 - Copy

DSC_0016 - Copy

Äh, tässähän tulee nälkä, kun kirjoittaa näitä juttuja ja katselee kuvia…

Damn, I’m getting hungry writing these and looking at the pics…

FRANCIA VEGAN CAFE & WILD GINGER

Francia ja Wild Ginger ovat molemmat aasialaistyyppisiä vegaaniravintoloita, en voi muuta kuin suositella niitäkin. Tässä muutama kuva heidän ruoistansa.

Francia and Wild Ginger are both Asian-style vegan restaurants, also worth recommending. Here are some pics of their dishes.

DSC_0259 - Copy

Lounas Franciassa
Lunch at Francia

DSC_0142 - Copy

Malesialainen currypata Wild Gingerissä
Malaysian Curry Stew at Wild Ginger

DSC_0140 - Copy

Mustapippuriseitania Wild Gingerissä
Black Pepper Seitan at Wild Ginger

Olisimme vielä viimeisenä päivänä halunneet lounastaa Sacred Chow -nimisessä vegaanibistrossa ja maistaa heidän suklaatryffelikakkuansa (siskoni oli tämän vinkin meille jostain kaivanut), mutta kun olimme löytäneet oikean osoitteen, emme löytäneetkään ko. ravintolaa mistään..? Siinä vaiheessa harmitti hieman, että olimme aiemmin päivällä ohittaneet Angelica Kitchen -ravintolan (jota myös oli kehuttu), mutta enää ei ollut aikaa lähteä takaisin. Ensi kerralla sitten..?😉

On our last day we would have wanted to have lunch in a bistro called Sacred Chow and try their truffle chocolate cake (my sister had heard somewhere that it was worth trying), but when we got to the right address (I checked it from several sources), there was no restaurant..? At that point I was annoyed that we passed earlier during the day a vegan restaurant called Angelica Kitchen (which apparently is also good), but then there was no time to go back. Next time then..?😉

Ja tottahan törmäsimme myös “kotoiseen” ruokaan, nimittäin saksalaiseen kojuun joulumarkkinoilla. Sieltä olisi saanut mm. Bratwurstia ja Glühweinia. Ei ole varmaan kenellekään iso yllätys, että emme pysähtyneet huikopalalle😉 Ja kyllähän lähestulkoon joka katukioskista olisi saanut myös pretzeleitä, mutta ei niitäkään tullut maistettua (varmaan sen vuoksi, ettei minulla ollut koskaan käteistä😉 ). Olisi ehkä pitänyt testata maistuvatko ne samalta kuin täällä Baijerissa.

And of course we bumped into some “homy” food, namely at a German Xmas market stand. E.g. Bratwurst and Glühwein (German mulled wine) was on the menu there. I don’t think it’s a big surprise to anyone that we didn’t stop there😉 And you were able to get pretzels from almost every street food cart, but we didn’t taste them either (probably because I never had cash😉 ). We should have tested them just to check if they tasted the same as here in Bavaria.

DSC_0182 - Copy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: