Leave a comment

Letut – Thin Pancakes

Olen kokeillut tehdä vegaaneja lettuja muutamalla eri reseptillä. Kokeilin käyttää taikinassa esim. riisimaitoa, mutta silloin lettujen koostumus ei ollut mielestäni onnistunut, vaan jotenkin tahmea. Vaikka maku olikin kyllä ok. Tässä yksi mielestäni toimiva letturesepti. Itse käytin paistaessa pientä teflonpannua, mutta kyllähän valurautapannulla aina parhaat letut paistaa. Ne rapeimmat. Ja muistathan lisätä tarpeeksi rasvaa sekä itse taikinaan että pannulle lettuja paistettaessa. Nämä eivät ole dieettiruokaa, mutta eipähän näitä joka päivä tai joka viikko syödäkään😉 Vaikka ne ovatkin hyviä…

I’ve tried to make vegan thin pancakes with a few different recipes. I’ve tried e.g. rice milk in the batter, but then the consistency of the pancakes wasn’t good, but somehow sticky. Although they tasted ok. I think the recipe below works. I used a small non-stick pan when making the pancakes, but I think a cast iron pan is the best you can use. It makes the pancakes crispy. And remember to add enough margarine into the batter and on the pan when you cook them. This is not diet food, but I don’t think you will eat them every day or even every week😉 No matter how tasty they are…

DSC_0513 - Copy

Olen käyttänyt reseptissä määräarvioita (esim. “1/4 – 1/2 dl ruokosokeria”), koska voit itse päättää, haluatko letuista makeampia vai suolaisempia. Maista taikinaa sitä tehdessäsi ja päätä sitten. Pannu, jolla paistoin letut, oli halkaisijaltaan 14 cm, mutta voit käyttää lettujen paistamiseen minkä kokoista pannua tahansa (pienempää tai suurempaa).

I’ve used approximate amounts in the recipe (e.g. “25 – 50 ml brown sugar”) because you can decide, if you want sweeter or saltier pancakes. Taste the batter while you’re mixing it and decide then. The pan that I used had a diameter of 14 cm, but you can use whatever sized pan (smaller or bigger) to cook the pancakes.

LETUT

1 l kauramaitoa

7 – 8 dl jauhoja

1/4 – 1/2 dl ruokosokeria

1/2 maustemitallista vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria

1/2 – 1 tl suolaa

100 g maidotonta margariinia sulatettuna

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna taikinan levätä noin 15 minuuttia. Paista letut rasvatulla pannulla molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Jos letut eivät pysy paistettaessa kasassa, lisää taikinaan hieman jauhoja.

Tarjoa letut esim. hillojen, ruskean sokerin tai vaikkapa vaahterasiirapin kera.

DSC_0518 - Copy

THIN PANCAKES

1 l oat milk

700 – 800 ml wheat flour

25 – 50 ml brown sugar

1/2 pinch (= 0,5 ml) vanilla powder or 1 ts vanilla sugar

1/2 – 1 ts salt

100 g non-dairy margarine, melted

Mix all ingredients and let the batter to rest for 15 minutes. Cook the pancakes on a greased pan on both sides until golden brown. If the pancakes break when you cook and turn them, add a bit of flour into the batter.

Serve thin pancakes with e.g. jam, brown sugar or maple syrup.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: