Leave a comment

Bataatti-linssipata – Sweet Potato & Lentil Casserole

Kaikille bataatin ystäville ihana ruoka näin kylmenevään vuodenaikaan. Jos pidät myös kanelista, laitapa pataan yksi kanelitanko (samaan aikaan bataattikuutioiden kanssa), niin saat ruokaan ihanan kanelisen aromin ja maun.

For all sweet potato friends, here’s a wonderful recipe for this cool time of the year. If you like cinnamon, add one cinnamon stick into the casserole (at the same time with sweet potato cubes) and you’ll get a lovely aroma and taste of cinnamon.

BATAATTI-LINSSIPATA (4 hengelle)

1 rkl oliiviöljyä

1 iso sipuli, ohueksi siivutettuna

1 tl jauhettua kuminaa

1 tl korianterin siemeniä, murskattuna

1 tl garam masala -maustetta

500 g  bataattia, kuorittuna ja kuutioiksi leikattuna

1 prk (à 400 g) tomaattimurskaa

reilu ripaus sokeria

2 1/2 dl kasvislientä

2 dl kuivattuja ruskeita tai tummanvihreitä (Puy) linssejä (keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaisesti)

suolaa, mustapippuria

tuoretta korianteria hienonnettuna

maustamatonta soijajogurttia

naan-leipää (resepti täällä)

Kuumenna öljy suuressa kannellisessa pannussa, kattilassa tai padassa. Kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan kevyesti niin, etteivät ne saa väriä. Lisää mausteet ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan, jotta mausteiden maut pääsevät valloilleen.

Lisää bataattikuutiot, tomaatit, sokeri, kasvisliemi ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Kun seos alkaa kiehua, laita kansi päälle ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia (kunnes bataatit ovat pehmeitä haarukalla kokeiltaessa eli keittoaika riippuu myös kuutioiden koosta).

Poista kansi, lisää kypsät linssit ja sekoita. Keitä vielä muutamien minuuttien ajan.

Koristele pata korianterilla ja tarjoa jogurtin ja naan-leivän kanssa. Voit myös halutessasi tarjota pataa basmatiriisin kera.

——————————————————————————————————————-

SWEET POTATO & LENTIL STEW (serves 4)

1 tbs olive oil

1 large onion, finely sliced

1 ts jeera (ground cumin)

1 ts coriander seeds, crushed

1 ts garam masala

500 g sweet potatoes, peeled and cut into cubes

400 g can chopped tomatoes

large pinch of sugar

250 ml vegetable broth

200 ml brown or dark green (Puy) lentils (cook according to the instructions in the package)

salt, black pepper

fresh coriander, chopped

natural soy yoghurt

naan bread (recipe here)

Heat the oil in a large lidded pan or a casserole pot. Fry the onions gently for a few minutes, without colouring. Add spices and fry another couple of minutes to release the flavours.

Add sweet potatoes, tomatoes, sugar, vegetable broth and season with black pepper and salt. Bring to a simmer, cover and simmer gently for about 15-20 minutes (until the sweet potatoes are tender when prodded with a fork, so cooking time depends also on the size of the cubes).

Remove the lid, add cooked lentils and mix. Cook for a few minutes.

Serve topped with fresh chopped coriander and yoghurt, with naan breads on the side. You can also eat the stew with basmati rice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: