Leave a comment

Nopea ja helppo pinaattipiiras – Quick and Easy Spinach Pie

Tässä taannoin kaupassa käydessäni mietin, että mitähän sitä tekisi nopeasti lounaaksi? Silmääni osui kaupassa valmis lehtitaikina ja muistin kotoa löytyvän loput raaka-aineet seuraavaan piiraaseen.

The other day while I was shopping for groceries I was wondering what to do quickly for lunch? At the store my eyes caught the ready made puff pastry and I remembered that I have all the other ingredients for this pie at home.

NOPEA JA HELPPO PINAATTIPIIRAS

2 pakettia (à 275 g) valmista lehtitaikinaa

300 g pakastepinaattia

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

2-3 rkl oliiviöljyä

30 g pinjansiemeniä

1 tl sitruunamehua

n. 150 g vegaania fetajuuston kaltaista tofuvalmistetta (esim. VegiBelleNo1 täällä Saksassa)

suolaa, mustapippuria

soijamaitoa voiteluun

Valmista ensin täyte. Paahda pinjansiemeniä hetki kuumalla pannulla, älä polta. Siirrä siemenet pois pannulta ja halutessasi pilko siemeniä leikkuulaudalla.

Sulata pakastepinaatti ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna paistinpannu ja lisää sulanut pinaatti. Paista pinaattia hetki pannulla, jotta loput pinaattiin jääneestä nesteestä poistuu. Kun pinaatti on kuivahkoa, lisää öljy ja hienonnetut sipulit. Paista seosta hetki, jotta sipulit pehmenevät. Lisää pinjansiemenet, sitruunamehu, suola ja pippuri. Siirrä pinaattiseos erilliseen kulhoon ja anna jäähtyä muutaman minuutin ajan.

Murenna vegaani juustovalmiste ja lisää hieman jäähtyneeseen pinaattiseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai mustapippuria.

Aseta toinen lehtitaikinoista pellillä olevan leivinpaperin päälle pohjaksi. Levitä pinaatti-juustoseos pohjan päälle siten, että reunoille jää 1-2 cm:ä tyhjää. Päälle asetettavan taikinakappaleen tulee olla hieman pienempi kuin pohjapalan, joten leikkaa toisesta taikinapalasta pois n. 1 cm sekä pituudesta että leveydestä.

Levitä hieman vettä sudilla pohjataikinan tyhjille reunoille. Aseta tämän jälkeen toinen taikinapala täytteen päälle. Painele taikinapalojen reunoja yhteen (vesi toimii liimana) ja taittele alimmaisen taikinapalan reunat ylemmän päälle. Rypytä hieman, jotta reunat pysyvät kiinni. Voitele lopuksi soijamaidolla ja pistele haarukalla piirakkaan ilmareikiä.

Paista piirakka +225 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

QUICK AND EASY SPINACH PIE

2 packages (à 275 g) ready-made puff pastry

300 g frozen spinach

1 onion

1 garlic clove

2-3 tbs olive oil

30 g pine nuts

1 ts lemon juice

approx. 150 g vegan feta-like tofu product (e.g. VegiBelleNo1 from Nagel here in Germany)

salt, black pepper

soy milk for glazing

First prepare the filling. Roast pine nuts in a hot pan for a moment, don’t burn. Remove pine nuts from pan and cut them smaller on a cutting board, if you want to.

Defrost spinach and chop onion and garlic clove. Heat up a pan and add spinach. Cook for a moment so the rest of the water from spinach evaporates. When there’s not much liquid in the spinach, add oil and chopped onions. Cook until onions get softer. Add pine nuts, lemon juice, salt and black pepper. Move spinach mixture into a separate bowl and let cool down for a few minutes.

Crumble vegan cheese product and add into spinach mixture. Check taste and add salt and/or black pepper, if needed.

Place one of the puff pastries onto a tray covered with parchment paper. Spread the filling so that there is 1-2 centimeters of empty space around the edges of the pastry. The other pastry piece that will cover the filling has to be a bit smaller than the bottom piece, so cut 1 cm away from length and width.

Brush some water onto the empty edges of the bottom piece. Place the other pastry piece on top of the filling. Press the edges of the pastry pieces together (water acts as glue) and fold the edges of the bottom over the pastry piece on top. Wrinkle the pastry a bit, so the edges stay together. Brush the whole pie with soy milk and sting some air holes into the pie with a fork.

Bake in +225 degrees (C) for about 20-30 minutes, until the crust is golden brown.

Leave a comment