Leave a comment

Vesimeloni-gazpacho – Watermelon Gazpacho

Tällaista keittoa kokeilin eilen, kun ystävät tulivat illalla kylään viettämään peli-iltaa. Tiesin, että päivästä tulisi kuuma (oliskohan mittari kohonnut jonnekin +35 asteen tienoille?), joten ajattelin, että kylmä keitto olisi juuri passeli valinta. Tomaatti, vesimeloni ja sipuli kuulostavat aika villiltä yhdessä, mutta mielestäni yhdistelmä oli toimiva. Kannattaa kokeilla!

I tried this soup yesterday for the first time, as we had some friends coming over in the evening to play some board games. I knew that the day was going to be really hot (I think it got up to +35 degrees (C) or so?), so I thought that a cold soup is the perfect choice. Tomato, water melon and onion sound a bit wild together, but I thought the combination worked. Worth trying!

VESIMELONI-GAZPACHO (alkukeittona 4 hengelle)

500 g tomaatteja, kuutioituna

200 g siemenetöntä vesimelonia, kuutioituna

150 g keltasipulia, hienonnettuna

1,5 dl kasvislientä

2 tl savuista texmex-kastiketta (voi korvata myös esim. savupaprika-/chilijauheella)

2 runsasta hyppysellistä hienoa merisuolaa

hieman mustapippuri myllystä

hyvälaatuista extra virgine oliiviöljyä viimeistelyyn

5-6 basilikanlehteä, hienonnettuna

Laita kuutioidut tomaatit, vesimeloni, sipulit, kasvisliemi ja texmex-kastike tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes keitto on erittäin sileää. Mausta suolalla ja pippurilla. Aseta pienisilmäinen siivilä kulhoon ja kaada keitto siivilän läpi. Käytä nuolijaa tai kumista lastaa, jotta saat työnnettyä mahdollisimman paljon keittoa siivilän läpi.

Sekoita keitto hyvin ja jaa se tarjoiluastioihin. Lorauta hieman oliiviöljyä keiton päälle ja koristele hienonnetulla basilikalla.

Voit tehdä keiton etukäteen jo edellisen päivänä. Säilytä se jääkaapissa hyvin suljetussa astiassa ja sekoita hyvin ennen tarjoilua.

Tämän verran siivilään jäi

WATERMELON GAZPACHO (serves 4 as starter)

500 g tomatoes, diced

200 g seedless watermelon, diced

150 g yellow onion, diced

150 ml vegetable broth

2 ts smoky texmex sauce (you can replace it with e.g. smoky paprika/chili powder)

2 generous pinches of fine sea salt

black pepper from a mill

good quality extra virgin olive oil, for drizzling

5-6 basil leaves, finely chopped

Add the tomato, watermelon, onion, vegetable broth and texmex sauce to a blender and puree until very smooth. Place a fine strainer over a bowl. Pour the gazpacho into the strainer, use a rubber spatula to press down the solids and extract as much soup as possible.

Stir the soup well and divide into serving dishes. Drizzle a bit of olive oil on top and garnish with the chopped basil.

The soup can be prepared one day in advance. Remember to store it in the fridge in a tightly sealed glass jar (or something similar), and shake well before serving.

This is what was left in the strainer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: