Leave a comment

Mausteinen perunasalaatti – Spicy Potato Salad

Jokohan taas pääsisin vauhtiin blogipäivityksissä näin hiljaisen kesän jälkeen? Kesän ja lomien aikana (Suomessa ja Italiassa) tuli kokeiltua vain muutamia uusia juttuja, lähinnä kokkailin vanhoja tuttuja pöperöitä. Se tuntui helpommalta mökkiympäristössä ja sitten vieraassa keittiössä. Mutta eiköhän se taas tästä… Tässä eilisen kokkailun tulos, mausteinen perunasalaatti (alkuperäinen resepti löytyy Vegetarian Living -lehden elokuun numerosta, alla omin pikku viilauksin höystettynä).

I wonder if I can now get back into speed with blog updates, after such a quiet summer? During the summer and our holidays (in Finland and Italy) I tried only a few new things, mostly I cooked “old, familiar” dishes. It seemed easier like that in the summer cottage environment and then in a strange kitchen. But I’m sure things will change… This is the result of yesterday’s cooking, spicy potato salad (the original recipe can be found in Vegetarian Living magazine, August issue).

MAUSTEINEN PERUNASALAATTI (6 hengelle)

800 g uusia perunoita, puolitettuina (jos käytät “vanhoja” perunoita, kuori ne ja pilko pienemmiksi)

2 rkl oliiviöljyä

1 nippu kevätsipuleita, silputtuna

1 1/2 rkl mietoa currytahnaa (jos käytät vahvempaa, käytä hieman vähemmän)

2 rkl tomaattipyreetä

75 g kuivattuja (kivettömiä) aprikooseja, kuutioituna

100 ml vegaania majoneesia

1 dl maustamatonta soijajogurttia

1 – 2 rkl mangochutneyta *

1 rkl karkeasti silputtua minttua

1 rkl karkeasti silputtua korianteria

6-8 retiisiä, siivutettuina

suolaa ja rouhittua mustapippuria, maun mukaan

Keitä perunat kypsiksi kiehuvassa vedessä kunnes ne ovat kypsiä (tuntuvat pehmeiltä haarukalla tai veitsen kärjellä kokeiltaessa). Valuta vesi pois ja anna jäähtyä kokonaan.

Perunoiden kiehuessa, kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota kevätsipuleita öljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes pehmenevät. Lisää currytahna ja tomaattipyree ja paista 2 minuuttia koko ajan käännellen. Lisää sekaan kuutioidut aprikoosit ja paista vielä 4 minuuttia. Poista pannu liedeltä ja anna seoksen jäähtyä kokonaan (voit siirtää seokseen esim. lautaselle kuumalta pannulta, näin nopeutat jäähtymistä).

Yhdistä majoneesi, jogurtti ja mangochutney (* minulta oli päässyt loppumaan mangochutney, korvasin sen omena-mangososeella (ei makeutettu) sekä puolikkaalla valkosipulinkynnellä, jonka murskasin kastikkeeseen). Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Yhdistä sipuli-currytahnaseokseen ja sekoita hyvin. Lusikoi kastike perunoiden päälle ja sekoita kevyesti (esim. astiaa hieman heilutellen).

Siirrä perunat tarjoiluastiaan ja ripottele yrtit ja retiisiviipaleet perunoiden päälle. Anna vetäytyä ja jäähtyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua. Huomasimme, että salaatti oli seuraavana päivänä entistäkin parempaa eli jos mahdollista, odota seuraavaan päivään.

——————————————————————————————————–

SPICY POTATO SALAD (serves 6)

800 g new potatoes, halved (if you use “old” potatoes, peel them and cut smaller)

2 tbs olive oil

1 bunch of spring onions, chopped

1 1/2 tbs mild curry paste (if you have spicy curry paste, use it a bit less)

2 tbs tomato purée

75 g dried (no stones) apricots, diced

100 ml vegan mayonnaise

100 ml natural soy yoghurt

1 – 2 tbs mango chutney *

1 tbs roughly chopped mint

1 tbs roughly chopped coriander (cilantro)

6-8 radishes, sliced

salt and black pepper from a mill, to taste

Cook the potatoes in boiling water until tender. Drain and allow to cool completely.

While the potatoes are boiling, heat the oil in a pan and sauté the spring onions for a couple of minutes, until softened. Add the curry paste and tomato purée and cook for 2 minutes, constantly stirring. Add the diced apricots and cook for another 4 minutes. Remove from the heat and allow to cool completely (in order to speed up the cooling, transfer the mixture e.g. on to a plate).

Mix mayonnaise, yoghurt and mango chutney (* I had run out of mango chutney, so I replaced it with apple-mango purée (non-sweetened) and half a glove of garlic, crushed into the dressing). Season with salt and black pepper to taste. Combine with onion-curry paste mixture and stir well. Spoon over the potatoes and lightly toss together.

Transfer to a serving bowl or plate and scatter over the herbs and sliced radishes. Chill for at least 1 hour in the fridge before serving. We noticed that the salad tasted even better the next day, so if possible, wait until the next day.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: