1 Comment

Omenapuuro – Apple Porridge

Meillä lapset ovat puuron ystäviä. Varsinkin Poika. Minäkin aina kausittain, mutta yleensä syön aamiaiseksi soijajogurttia sekä marjoja tai hedelmiä pähkinöillä höystettynä. Lasten suurin puurosuosikki taitaa olla supisuomalainen riisipuuro, mutta sitä meillä syödään aika harvoin. Ihan jo siitä syystä, että valmistusaika on niin pitkä. Eikä pikariisipuuro valitettavasti maistu samalta. Joten “tavallinen” kaurapuuro tekee meillä kauppansa, varsinkin jos sitä vähän tuunaa🙂 Tässä yksinkertainen, jo useita faneja kerännyt omenapuuron ohje.

Our kids like eating porridge. Especially our Son. Me too, occasionally, but usually I have soy yoghurt with berries or fruits and some nuts on top for breakfast. I think our kids’ favourite porridge is a very traditional Finnish rice porridge, but we don’t eat it very often, as it takes quite a while to make it. And unfortunately the “express” rice porridge doesn’t taste the same. So our kids like the very “normal” oatmeal, especially if you pimp it up a bit🙂 Here’s a simple recipe for apple porridge, which has already gathered some fans.

OMENAPUURO (2 annosta)

3 dl kauramaitoa

1,5 dl kaurahiutaleita

1 pieni omena, kuutioituna

1/4 – 1/2 tl kanelia

Laita kauramaito ja kaurahiutaleet kattilaan. Jos käytät puuroon luomuomenaa, sitä ei tarvitse kuoria. Halkaise omena, poista kota ja siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Lisää omenakuutiot kattilaan.

Kuumenna puuro kiehuvaksi ja anna sen kiehua keski-/miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Muista sekoittaa puuroa aina silloin tällöin.

Ota kattila pois liedeltä ja anna puuron hautua vielä muutama minuutti kannen alla. Lisää viimeisenä kaneli ja sekoita hyvin.

————————————————————————————————————————

APPLE PORRIDGE (2 portions)

300 ml oat milk

150 ml oatmeal

1 small apple, diced

1/4 – 1/2 ts cinnamon

Put oat milk and oatmeal into a pan. If you use an organic apple for the porridge, you don’t need to peel it. Half the apple, remove the seeds and cut into small dices. Add them into the pan.

Heat up the porridge until it starts to boil and let it boil on medium/low heat for about 5 minutes. Remember to occasionally stir the porridge.

Remove the pan from the stove, cover the pan with a lid and let the porridge rest for a couple of minutes. Add cinnamon the last and mix well.

One comment on “Omenapuuro – Apple Porridge

  1. YES! I am a huge fan. So tasty!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: