2 Comments

Vegaani juustokakku ja vadelmakastike – Vegan Cheesecake with Raspberry Sauce

VEGAANI JUUSTOKAKKU JA VADELMAKASTIKE

Pohja:

225 g Digestive-keksejä

60 g margariinia

1 dl soijamaitoa

Täyte:

225 g maustamatonta tuorejuustoa (vegaanista)

500 g (vanilja)soijajogurttia

1 sitruunan kuori, raastettuna

1/2 sitruunan mehu

3/4 dl ruokosokeria

3 rkl perunajauhoja

Vadelmakastike:

300 g (pakaste)vadelmia

tomusokeria maun mukaan

Laita uuni lämpiämään +175 asteeseen.

Murenna keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini ja soijamaito. Painele keksiseos tasaiseksi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle.

Pehmennä tuorejuusto tehosekoittimella tai haarukalla kulhossa. Lisää (vanilja)soijajogurtti sekä raastettu sitruunan kuori ja mehu. Lisää joukkoon ruokosokeri ja perunajauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle.

Paista kakkua ensin 175 asteessa 20 minuuttia, vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Takana raparperipiirakka, resepti tulossa.

Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne kastiketta varten. Paseeraa vadelmat verkkosiivilän (teräksinen kestää parhaiten) läpi eli painele vadelmia esim. lusikalla verkkosiivilää vasten niin, että siemenet jäävät siivilään ja marjamassa valuu siivilän alla olevaan kulhoon. Lisää marjamassaan makusi mukaan tomusokeria. Kastikkeen ei tule olla äklömakeaa, sillä juustokakku itsessään on jo makeaa. Marjaisa ja raikas kastike käy sen kanssa hyvin yhteen.

VEGAN CHEESE CAKE AND RASPBERRY SAUCE

Bottom:

225 g Digestive biscuits

60 g margarine

100 ml soy milk

Filling:

225 g cream cheese (vegan)

500 g (vanilla) soy yoghurt

zest of 1 lemon, grated

juice of 1/2 lemon

75 ml brown sugar

3 tbs potato starch

Raspberry sauce:

300 g (frozen) raspberries

confectioners sugar according to taste

Preheat the oven to 175 degrees (C).

Crumble the biscuits (by hand or in a food processor) and add melted margarine and soy milk. Press the crumbs evenly onto the bottom of a springform (ø 24 cm).

In a bowl, soften cream cheese with a hand mixer or a fork. Add (vanilla) yoghurt and lemon zest and juice. Add also brown sugar and potato starch and mix until smooth. Pour the filling onto the biscuit bottom.

Bake the cake first in +175 degrees (C) for 20 minutes, then reduce the heat to +150 (C) and continue baking for another 20 minutes. Let the cake cool down completely before serving.

Behind a rhubarb pie, recipe will follow.

If you use frozen raspberries for the sauce, defrost them. Puree the raspberries through a strainer (a metal one holds the best) by pressing the berries against the strainer with the back of a spoon (all that should remain in the strainer is the raspberry seeds). Add confectioners sugar according to taste. The sauce should not be overly sweet, as the cheese cake itself is sweet. A fruity and zesty sauce will go wonderfully with it.

2 comments on “Vegaani juustokakku ja vadelmakastike – Vegan Cheesecake with Raspberry Sauce

  1. Hei Nella!
    Ensimmäistä kertaa eksyin blogiisi nyt, kun etsin vinkkiä, että miten se vegejuustokakku syntyikään. Tulen varmasti vierailemaan jatkossakin🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: