Leave a comment

Vegaanit pinaattiletut – Vegan Spinach Pancakes

Tässä yksi meidän lasten herkkuruoista, pinaattiletut. Ei ehkä se terveellisin ruoka, mutta onhan noissa pinaattia. Silloinhan ne ovat terveellisiä, ovathan?😉 Enkä muuten näissäkään kaivannut kananmunia, vaikkakin “perinteisessä” taikinassa niitä on yleensä aikamoinen määrä.

Kokeilin samalla kertaa tehdä myös makeita lettuja. Tein ne riisimaitoon ja vaikkakin maku oli ok, rakenne ei ollut mainitsemisen arvoinen. Letut olivat jotenkin kumman kumimaisia ja tahmeita. Joten seuraavalla kerralla kokeilen esim. soija- tai kauramaitoa.

——————————————————————————————————————

Here’s one of our kids’ favourite foods, spinach pancakes. Maybe not the healthiest food, but hey, there’s spinach in them. That makes them healthier, doesn’t it?😉 By the way, I didn’t miss eggs in the pancakes at all, although in a “traditional” recipe there are quite a few of them.

At the same time I also did sweet pancakes. I used rice milk and as the taste was ok, I can’t say the same about the consistency. They were somehow rubbery and sticky. So next time I’ll use e.g. soy or oat milk.

VEGAANIT PINAATTILETUT

7,5 dl soijamaitoa

3 rkl ruokosokeria

1/2 tl suolaa

4,5 dl vehnäjauhoja

(1/2 tl ruokasoodaa, jos haluat letuista hieman “pulleampia”)

50 g maidotonta kasvimargariinia

200 g (pakaste)pinaattia

Sekoita soijamaito, sokeri ja suola kulhossa. Lisää vehnäjauhot ja vatkaa kunnes taikina on sileää. Sulata margariini ja sekoita se taikinaan. Lisää viimeiseksi sulanut pakastepinaatti. Jos haluat käyttää tuoretta pinaattia, ryöppää se ennen taikinaan lisäämistä. Eli upota lehdet pikaisesti kiehuvaan veteen, sen jälkeen viilennä juoksevan veden alla, jotta kypsyminen loppuu. Pilko jäähtyneet lehdet pieniksi ja lisää taikinaan.

Anna taikinan vetäytyä hetki. Tarkista maku ja lisää sokeri ja/tai suolaa tarpeen vaatiessa. Kuumenna teflon- tai valurautapannu lettuja varten, lisää pieni nokare margariinia ja taikinaa sopiva määrä (riippuu pannun koosta). Jos taikina on liian löysää, eivätkä letut pysy kasassa, lisää hieman vehnäjauhoja taikinaan. Ja päinvastoin, jos taikina on liian paksua, lisää hieman soijamaitoa.

Paista letut kullanruskeiksi ja nauti puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.

VEGAN SPINACH PANCAKES

750 ml soy milk

3 tbs brown sugar

1/2 ts salt

450 ml wheat flour

(1/2 ts baking soda, if you want the pancakes to become a bit thicker)

50 g non-dairy margarine

200 g (frozen) spinach

Mix soy milk, brown sugar and salt in a bowl. Add wheat flour and whip until the batter is smooth. Melt margarine and mix it into batter. Add the melted frozen spinach. If you prefer to use fresh spinach, blanch leaves before adding. That means plunge leaves into boiling water for a short moment, then place under cold running water to halt the cooking process. Chop the leaves and add into batter.

Let batter rest for a while. Heat up a non-stick or cast iron frying pan for pancakes, add small piece of margarine and appropriate amount of batter (depends on the size of the pan). If batter is too thin and pancakes won’t hold together, add some wheat flour. If batter is too thick, add some soy milk.

Brown on both sides and serve with lingonberry mash or jam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: