Leave a comment

Harjoitus tekee mestarin, toivottavasti… – Practice Makes Perfect, I Hope…

Meikäläinen ei tänä pääsiäisenä ole paljoa kokkaillut. Perjantaina päätimme syödä ulkona ja kun sen jälkeen iski jonkin sortin vatsapöpö, niin en ole paljoa keittiössä käynyt… Siihen lisäksi vielä flunssa, niin voitte kuvitella, että eilinen päivä meni sängyssä maaten. Mutta onneksi tänään on olo jo paljon parempi, lähes normaali🙂 Hyvä niin, sillä Poika täyttää tänään 3 vee, joten täytyyhän mamman yrittää jotain herkkua leipoa. Meillähän oli kunnon juhlat jo pari viikkoa sitten, kun juhlimme yhdessä tuttavaperheemme kanssa heidän tyttärensä ja meidän poikamme synttäreitä. Silloin leipomani synttärikakku oli Prinsessa Ruususen ja Prinssi Philipin koristama (kuva alla).

I haven’t cooked much this Easter. On Friday we decided to eat out and as after that I got some kind of stomach bug, I haven’t been much in the kitchen… Add a cold to that and you can imagine that I spent the whole yesterday in bed. But luckily I feel much better today, almost normal🙂 It’s good, also because today is our Son’s 3rd birthday, so of course mummy needs to try to bake something yammy. We actually celebrated his birthday already two weeks ago, when we had a big party for him and our friends’ daughter. Then I baked a Sleeping Beauty and Prince Philip cake for them:

Tänään oli siis tarkoitus tehdä “kakkoskakku”, joten päätin tehdä kääretortun. Vegaanin sellaisen. Ja yritykseksihän se meni eli lopputulos ei ollut kummoinen… Kuten aiemmin jo aavistelinkin, on vegaani leipominen kaikista haastavinta. Ja kyllä maku oli ihan paikallaan, mutta tortun koostumus ei miellyttänyt. Pohja halkeili rullatessa, sisällä ollut soijakermavaahto katosi kuin tuhka tuuleen (todennäköisesti imeytyi pohjaan) ja kuorrutteena ollut soijakermavaahto ei vatkautunut kunnolla eli oli sellaista höttöistä, ilmavaa, valuvaa vaahtoa. Ja kun lopputulos oli sitä mitä oli, en koristeluunkaan jaksanut panostaa. Vähän tummaa suklaarouhetta ja sokerikukkia päälle, se siitä tortusta😉 Joka tapauksessa maku oli ok, joten kyllä se päivänsankarillekin maistui.

Kun marisin Miehelle sitä, kuinka lopputulos näyttää niiltä tortuilta, joita tein 13-vuotiaana, sanoi hän minun olevan rohkea, jos laitan siitä kuvan tänne. No tottahan toki laitan, kyllä voin näyttää ettei meikäläisenkään keittiössä kaikki aina mene suunnitelmien mukaan. Sitä paitsi tekemäni pohja olisi toiminut loistavasti esim. täytekakkupohjana (päällekkäin pinottava), joten aion varmasti käyttää sitä jatkossakin. Mutta en kääretortuissa😉 Minun täytyy vain lukea lisää soijakermavaahdosta ja sen käyttäytymisestä ja käytöstä sekä testattava sitä. Eiköhän tässäkin asiassa päde vanha sanonta “harjoitus tekee mestarin”.

———————————————————————————————————–

So today I wanted to make a “second” cake for Son’s birthday and decided to make a Swiss roll. A vegan one. And yes, it was a try, unfortunately not a very successful one… As I suspected, vegan baking is the most challenging part. The taste was good, but I wasn’t happy about the consistency of the Swiss roll. The base cracked when I rolled it, the whipped soy cream inside vanished into thin air (probably was absorbed into the base) and the whipped soy cream used for frosting didn’t whip properly, but was this airy, soft foam. And when the result was what it was, I didn’t have much interest in the decoration part. Just a bit of dark chocolate flakes and sugar flowers on top, that’s it😉 Anyway, the taste was fine, so also the birthday boy liked it.

When I whined to Husband about how the result looks like the rolls that I made when I was 13, he said to me that I’m brave if I still put a photo of the Swiss roll here. Of course I will, I’m not afraid to show that everything doesn’t always go as planned in my kitchen. And as something positive, the base for the roll would be great e.g. as a layer cake base, so I’m definitely going to use it in the future. But not in a Swiss roll😉 Regarding whipped soy cream, I just need to read more about it and how to use it and test it. I guess the old saying “practice makes perfect” applies to this as well.

Mutta eipä marista enempää. Olen iloinen, että olen taas tolpillani. Pääseepähän harjoittelemaan😉

Hyvää pääsiäistä kaikille!

No more complaining. I’m glad that I’m not ill anymore. At least I get to practice😉

Happy Easter to everyone!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: