2 Comments

Vegaanit korvapuustit – Vegan Cinnamon Buns

Korvapuustit, nuo ihanat kaneliset nyytit… Jos saisin valita autiolle saarelle vain ja ainoastaan yhden herkun, niin valitsisin hyvin todennäköisesti korvapuustit. Kestosuosikkini, joka hakkaa mennen tullen kaikki rasvaiset viinerit. Olin aina leiponut korvapuustit “perinteiseen” tapaan eli maitoa, munia ja voita käyttäen. Nyt kun haluamme siirtyä vegaaniruokavalioon, ei pullia voi enää leipoa vanhalla tavalla. No, onneksi en ole koskaan ollut muutosvastahakuinen, nytkin otan ruokavalion muutoksen vastaan uteliaana ja innokkaana🙂

Cinnamon buns, those wonderful little packages of sugar and cinnamon… If I was allowed to choose only one sweet delight to a deserted island, I would most likely choose cinnamon buns. They are my all time favourites, much much better than any greasy danish pastry or similar. I have always baked cinnamon buns in a “traditional” way, using cow milk, eggs and butter. But now that we are going for a vegan diet, I can’t bake them in the old way anymore. Well, luckily I’ve always been pretty open to change, so I’m taking the change in our diet as a possibility to learn new and exciting things!

Korvapuusteista tuli todella hyviä! Pehmeämpiä kuin “perinteisistä” korvapuusteista, joten jos ei mitään muuta, niin jättäkää ihmeessä ainakin se kananmuna taikinasta pois. Se nimittäin on se, joka kovettaa taikinaa. Minua myös ilahdutti näissä pullissa se, ettei niissä ollut enää munamaista makua. Käytin pullissa makeuttamatonta soijamaitoa, mutta voisin kuvitella, että myös makeutettu soijamaito, riisimaito tai kauramaito sopivat pulliin erittäin hyvin. Valitettavasti en tajunnut ottaa kuvia työvaiheista (taikinan kaulinta ja täytteiden levitys, palojen leikkaus jne.), lisään ne seuraavan kerran, kun leivon pullaa.

The cinnamon buns turned out really tasty! They were much softer than the “traditional” buns, so if nothing else, leave out the eggs in any case! The egg makes the dough harder. What also made me happy, was that there was no “eggy” taste anymore. In the recipe I used unsweetened soy milk, but I could imagine that also sweetened soy milk, rice milk or oat milk would go well here. Unfortunately I didn’t take any pictures of the baking phases (filling and rolling the dough, cutting it to pieces etc.), but I’ll do that next time when I bake.

VEGAANIT KORVAPUUSTIT

1/2 litraa soija- tai kauramaitoa (itse käytän useimmiten kauramaitoa)
2 dl raakaruokosokeria
1-2 tl suolaa
1 rkl rouhittua kardemummaa
50 g hiivaa
n. 13-15 dl vehnäjauhoja (~1 kg)
150-200 g maidotonta margariinia (täällä Saksassa esim. Alsan (mm. biokaupoissa))

täyte: margariinia, sokeria, kanelia (älä pihistele täytteen määrässä😉 )
voitelu: soija- tai kauramaitoa

Sekoita kädenlämpöiseen soija- tai kauramaitoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita n. 3/4 vehnäjauhoista ja vaivaa taikinaa useamman minuutin ajan. Lisää taikinan alustamisen lopussa pehmeä margariini ja sekoita. Tämän jälkeen lisää myös loput jauhot ja vaivaa niin kauan, että taikinaan on tullut kunnon sitko (venyy, kun sitä venytetään) ja se irtoaa vaivatessa kulhon reunoista. Taikina saa jäädä hieman pehmeämmäksi kuin maidolla ja munalla leivottu pullataikina (saa tarttua hieman käsiin).

Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi (n. 30-45 minuuttia, riippuen lämpötilasta). Tämän jälkeen vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla alustalla niin, että ilmakuplat poistuvat. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli jokainen osa vuorollaan leivonta-alustalla suorakaiteen muotoiseksi (n. 0,5 – 1 cm:n paksuiseksi). Levitä tämän jälkeen taikinalevylle pehmeää margariinia, sokeria ja kanelia oman maun mukaan. Kuten sanottu, älä kitsastele täytteen määrässä🙂 Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan -> / \ / \

Aseta pullapalat leivinpaperille niin, että palan ohuin kohta jää ylöspäin. Paina jokainen pala keskeltä alas sormella niin, että pullaan muodostuu “korvat”. Anna kohota hetki lämpimässä paikassa. Voitele kohonneet pullat soijamaidolla ennen uuniin laittoa. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

———————————————————————————————————-

VEGAN CINNAMON BUNS

500 ml soy or oat milk (I mostly use oat milk)
200 ml brown sugar
1-2 ts salt
1 tbs ground cardamon
50 g fresh yeast (you can also use dry yeast)
approx. 1300-1500 ml wheat flour (~1 kg)
150-200 g non-dairy margarine (here in Germany e.g. Alsan (in organic stores))

Filling: non-dairy margarine, brown sugar, ground cinnamon (don’t be stingy with the filling😉 )
Smear: soy or oat milk

Mix the yeast into lukewarm soy milk. Add brown sugar, salt, and ground cardamon. Add 3/4 of wheat flour little by little and knead for several minutes. In the end add soft margarine and knead it into dough. Then add rest of flour and knead until dough has good viscosity (it stretches) and it comes off from the edges of the bowl while kneading. Dough can be softer than a dough baked with cow milk and eggs (it can stick a bit to your hands).

Let the dough rest in a warm place until it has doubled. Then knead the dough on a floured baking sheet so that the air bubbles are gone. Divide into three pieces. Roll a dough piece with a rolling pin into rectangle (approx. 0,5 – 1 cm thick). Spread soft margarine, brown sugar, and cinnamon on the dough sheet, to taste. As said, don’t be stingy with the filling🙂 Roll the dough sheet into a tight roll, leave the seam downwards. Cut the roll into 3-5 cm pieces diagonally so, that every other cut is diagonal to the other direction and every other to the other direction -> / \ / \

Place the buns (on a tray covered with baking sheet) so that the thinnest part of the bun is upwards. Then press every piece down in the middle with your index finger so that the bun will get “ears”. Let them rest for a moment in a warm place. Smear the buns with soy milk before putting them into the oven. Bake in +225 degrees (C) in the middle level for about 10 minutes until the buns have beautiful colour.

2 comments on “Vegaanit korvapuustit – Vegan Cinnamon Buns

  1. Looks so good!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: