Leave a comment

Tuoretomaattikeitto ja mozzarellaleipää – Fresh Tomato Soup with Mozzarella Bread

Taas yksi keitto-ohje… Kyllä meillä muutakin syödään, mutta kai se on tämä talviaika (vaikka kevät jo vähän ovea kolkuttaa), joka innostaa syömään ihanasti lämmittäviä keittoja. Joten otetaan siitä kaikki ilo irti🙂

Yet another soup recipe… We don’t eat only soups, though we like them a lot, but I guess it’s this winter time (although spring is already on the way) that encourages you to eat lots of warming soups. So let’s use the soup season🙂

TUORETOMAATTIKEITTO JA MOZZARELLALEIPÄÄ (4 hengelle)

600 g terttutomaatteja (tavallisetkin tomaatit käyvät)

1 pieni sipuli

2 valkosipulinkynttä

3 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

2 tl sokeria

3 tl kuivattuja yrttejä (esim. basilikaa, oreganoa ja timjamia – itse käytän kaikkia kolmea)

5 dl vettä

1,5 – 2 rkl balsamiviinietikkaa

1 keskikokoinen kesäkurpitsa

Lisäksi:

4 isohkoa viipaletta maalaisleipää

1 pallo (n. 125 g) mozzarellajuustoa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi tomaatit. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipuli kattilaan ja anna niiden hieman ruskistua, jolloin maku voimistuu ja sipulit karamellisoituvat. Ripottele suola, sokeri ja yrtit joukkoon. Itse käytän yrttejä reilusti, joten niitä sujahtaa keittoon enemmän kuin 3 tl. Lisää tomaattikuutiot ja vesi kattilaan. Mausta keitto balsamiviinietikalla ja kuumenna kiehuvaksi.

Puolita kesäkurpitsa pituussuunnassa ja kaavi siemenosa pois lusikalla. Siivuta kurpitsa ohuiksi siivuiksi (n. 0,5 cm) niin, että ne näyttävät hieman kuunsirpeiltä. Lisää kesäkurpitsaviipaleet keittoon, kun se alkaa kiehua. Keitä keskilämmöllä n. 10 minuuttia ja sekoita aina silloin tällöin. Mausta keitto lopuksi mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai sokeria.

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Viipaloi mozzarellajuusto ohuehkoiksi viipaleiksi. Nosta leipäviipaleet leivinpaparilla päällystetylle uunipellille ja pirskota hieman oliiviöljyä viipaleiden päälle. Tämän jälkeen aseta mozzarellaviipaleet leipien päälle ja ripottele päälle hieman mustapippuria. Paista leipiä uunissa n. 5-6 minuuttia tai niin kauan, kunnes juusto on sulanut ja leipä on ruskistunut reunoilta. Tarjoa mozzarellaleivät tuoretomaattikeiton kanssa ja nauti.

——————————————————————————————————–

FRESH TOMATO SOUP WITH MOZZARELLA BREAD (for 4 people)

600 g tomatoes

1 small onion

2 cloves of garlic

3 tbs olive oil

1 ts salt

2 ts sugar

3 ts dried herbs (e.g. basil, oregano, and thyme – I use all three)

500 ml water

1,5 – 2 tbs balsamic vinegar

1 mid sized zucchini/courgette

In addition:

4 big slices of artisan bread

1 ball (appr. 125 g) mozzarella cheese

Peal and chop the onion and garlic. Dice the tomatoes. Heat the olive oil in a pot. Add the onions and garlic into the pot and let them get a bit brown. This enhances the flavour and the onions caramelize. Add salt, sugar, and herbs. I usually use lots of herbs, so I probably use more than 3 ts. Add diced tomatoes and water into the pot. Season the soup with balsamic vinegar and bring to boil.

Half the zucchini horizontally and take out the part with soft seeds. Slice the zucchini into thin slices (about 0,5 cm) so, that they look a bit like little crescent moons. Add zucchini slices into the soup, when it starts boiling. Cook gently for approximately 10 minutes, stirring a couple of times. Season the soup with black pepper and add salt and/or sugar, if needed.

Heat oven to 200 degrees (C). Slice mozzarella into thin slices. Put the bread slices on a baking tray covered with baking sheet. and sprinkle some olive oil on the slices. Put mozzarella on the bread slices and add some black pepper on top. Bake the breads in the oven for approximately 5-6 minutes or until the cheese is melted and the bread is getting brown from the edges. Serve the fresh tomato soup with mozzarella bread and enjoy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: