Leave a comment

Tofu Korma

Korma on ruokalaji, jonka juuret ovat Intiassa ja Pakistanissa. Korma voidaan valmistaa jogurtista, kermasta, pähkinä- ja siementahnoista tai kookosmaidosta, ja sitä pidetään yhdenlaisena curryna. Korma on yleensä miedohko ja kermainen ruokalaji. Seuraavaksi esimerkki kasviskormasta tofulla höystettynä.

Korma is a dish with its roots in India and Pakistan. Korma can be made with yoghurt, cream, nut and seed pastes or coconut milk and it is usually considered to be a type of curry. Korma is usually a mild and creamy dish. Here’s an example of a veggie korma with tofu.

TOFUKORMA (4 hengelle)

1 rkl tomaattipyreetä

2 dl kookosmaitoa

2 rkl manteleita jauhettuna

1 tl raastettua tuoretta inkivääriä tai inkiväärisosetta

1 tl raastettua tuoretta valkosipulia tai valkosipulisosetta

1 tl chilijauhetta tai tulista paprikajauhetta

1/4 tl kardemummaa jauhettuna (ei rouhetta)

1 tl garam masala -maustesekoitusta

2,5 – 3 rkl maissiöljyä

1 vihreä tai punainen paprika ohuelti viipaloituna (ja siemenettömänä)

250 g savustettua tofua (maustamatonkin tofu käy), kuutioituna

1,5 dl kermaa

2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

Sekoita kulhossa tomaattipyree, kookosmaito, jauhetut mantelit, inkivääri, valkosipuli, chili- tai paprikajauhe, jauhettu kardemumma ja garam masala.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kasarissa, paista tofukuutioita öljyssä hetki ja ota ne pois. Kaada pannuun kookosmaitoseos ja kuumenna sitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen noin 2 minuuttia. Lisää kasariin paprikasuikaleet ja paistetut tofukuutiot. Kypsennä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia tai niin kauan, kunnes paprikasuikaleet ovat vielä hieman “rapsakoita”.

Lisää joukkoon kerma ja kiehauta. Lisää viimeiseksi tuore korianteri. Tarjoa ruoka keitetyn basmatiriisin kera.

TOFU KORMA (serves 4)

1 tbs tomato pyree

200 ml coconut milk

2 tbs ground almonds

1 ts freshly grated ginger or ginger paste

1 ts freshly grated garlic or garlic paste

1 ts chili powder or hot paprika powder

1/4 ts ground cardamon

1 ts garam masala

2,5 – 3 tbs corn oil

1 green or red paprika (bell pepper) thinly sliced (and without seeds)

250 g smoked tofu (you can use non-flavoured tofu too), diced

15o ml cream

2 tbs fresh coriander (cilantro) chopped

Mix in a bowl tomato pyree, coconut milk, ground almonds, ginger, garlic, chili or paprika powder, ground cardamon, and garam masala.

Heat the oil in a pan, fry the tofu dices for a moment and remove them from the pan. Pour the coconut milk mixture into the pan and heat it on medium heat for about 2 minutes (mix constantly). Add paprika slices and fried tofu dices into the pan. Cook for about 5 minutes or as long as the paprika slices are still a bit crispy (mix constantly).

Add cream and bring to boil. Add fresh coriander. Serve with boiled basmati rice.

Leave a comment